ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίορκος γιατρός: Ορίστηκε νέος επικεφαλής του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου που θα εκδικάσει την υπόθεση

Νέος επικεφαλής του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου – ο οποίος θα εκδικάσει την υπόθεση του επίορκου γιατρού που επέστρεψε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό- ορίστηκε ο αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 

Επίορκος γιατρός: Ορίστηκε νέος επικεφαλής του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου που θα εκδικάσει την υπόθεση

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου είναι αυτός που όρισε τον αντιπρόεδρο ο οποίος θα προεδρεύει εφεξής του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες νομικών κύκλων.

Με αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συγκροτηθεί νόμιμα το νέο όργανο και να συγκληθεί το συντομότερο δυνατό. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε κάθε περίπτωση το όργανο θα συγκληθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αυτό σημαίνει επομένως, ότι ο επίορκος γιατρός ο οποίος επέστρεψε – με διαπιστωτική πράξη από τον γενικό γραμματέα του του υπουργείου Υγείας κ.Σπύρου Κοκκινάκη- στις 15 Σεπτεμβρίου στα καθήκοντά του στον Ευαγγελισμό, θα δικαστεί από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο άμεσα. Παράλληλα εκτιμάται πάντα από τους ίδιους νομικούς κύκλους, ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο, θα μπορέσει να εκδικάσει και άλλες υποθέσεις επίορκων γιατρών που εκκρεμούν εδώ και καιρό. Εκτιμάται ότι οι επίορκοι γιατροί του ΕΣΥπου βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Να σημειωθεί ότι για την νέα εξέλιξη έχουν ενημερωθεί και οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων.

Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, τόνισε ότι γεγονός της επιστροφής του επίορκου γιατρού στο ΕΣΥ, δεν σημαίνει ότι αθωώνεται, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής του.

Διαβάστε ακόμη:

Η επαναφορά του γιατρού δεν αποτελεί πράξη αθώωσης, εκκρεμεί η εκδίκαση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, λέει το υπ. Υγείας

Επικριτική και η ΟΕΝΓΕ για την επιστροφή στον Ευαγγελισμό του γιατρού με το φακελάκι

Επιστρέφει στον Ευαγγελισμό ο επίορκος γιατρός με το φακελάκι - Έξαλλος ο Δημόπουλος