ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βαρνάβας: Οι διορισμοί μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα

Την άμεση διευθέτηση των διορισμών μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ ζητά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, τονίζοντας ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, κάτι το οποίο προκύπτει ακόμη και από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Βαρνάβας: Οι διορισμοί μονίμου προσωπικού στο ΕΣΥ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο ygeianet.gr αναφέρει:

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Αυτή τη διαπίστωση κάνουν εδώ και πολύ καιρό γιατροί και εργαζόμενοι.

Είναι όμως η πρώτη φορά που την ίδια διαπίστωση κάνει, χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με ενδεικτικότερες τις προχτεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού. Συνεπώς, οι σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις αποτελούν αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη.

Συγκεκριμένα παρατείνεται μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου 2016 η θητεία επικουρικών, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών τις επόμενες μέρες.

Ταυτόχρονα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής ενέκρινε σήμερα τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Υγείας εντός του Νοεμβρίου και αφορά στην καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Εάν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού και βελτιωθεί η χρηματοδότηση, τότε μπορούμε να μιλάμε για σταθεροποίηση του συστήματος υγείας, απαραίτητη προϋπόθεση να ξεκινήσει η ανάκαμψη.»