ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια 39 από τα 90

Υπεγράφη την Τρίτη, η σύμβαση για την προμήθεια 39 ασθενοφόρων οχημάτων για τέσσερις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) και πιο συγκεκριμένα: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Ν. Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα), με το συνολικό κόστος της προμήθειας να ανέρχεται στα 2.333.740 €.

Ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια 39 από τα 90

Μετά από διαδοχικές, συνεχείς προσφυγές και καταγγελίες μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν, όπως αναφέρει το γραφείο τύπου του υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ- προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάγκες για άμεση αναβάθμιση της επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης αλλά και του δημοσίου συμφέροντος, αποφάσισε την προμήθεια των 90 Ασθενοφόρων μέσω οκτώ από τις δεκατρείς Περιφέρειες της χώρας. Η Σύμβαση για τα 39 πρώτα ασθενοφόρα υπεγράφη σήμερα ενώ η διαδικασία προμήθειας των υπολοίπων 51 περιγράφεται παρακάτω.

Ειδικότερα, πολύ σύντομα αναμένεται η υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας για ακόμα 51 οχήματα τα οποία θα κατανεμηθούν στις Περιφέρειες Κρήτης (25 οχήματα), Δυτικής Μακεδονίας (14 οχήματα), Β. Αιγαίου (2 οχήματα) και Πελοποννήσου (10 οχήματα), με υπολειπόμενο κόστος Προμήθειας 3.051.814 €.

Σ΄ ότι αφορά την προμήθεια των 96 υπόλοιπων οχημάτων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, δηλ. Αττικής (30 οχήματα και 15 Κινητές Μονάδες), Κεντρικής Μακεδονίας (9 οχήματα και 4 Κινητές Μονάδες), Θεσσαλίας (13 οχήματα) και Στερεάς Ελλάδας (10 οχήματα), ήδη έχει εξασφαλιστεί η ένταξη της προμήθειας στο επόμενο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και με την έναρξη του Προγράμματος θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επισημαίνεται επίσης, ότι το ΕΚΑΒ στα πλαίσια των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, διακήρυξε δημόσιο διεθνή ανοικτό διαγωνισμό προμήθειας Ασθενοφόρων οχημάτων, για τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Παραρτημάτων του. Ο διαγωνισμός αφορούσε σε 167 Ασθενοφόρα Επειγόντων και 19 Κινητών Μονάδων ύψους 13.590.000 €.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτόνομα ΤΕΠ & θεσμοθέτηση της εξειδίκευσης Επείγουσας Ιατρικής, σχεδιάζει το υπ. Υγείας

Ανάγκη για δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ με Κέντρο τα Δίκαια Θράκης - Μην εγκαταλείπετε τους ακρίτες