ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ασφαλιστικό: Σκληραίνουν την στάση τους γιατροί και φορείς - Αποχή από Επιτροπές & συνταγογράφηση

Αλλάζει από σήμερα και για μία εβδομάδα (μέχρι στιγμής) η καθημερινότητα των πολιτών, αναφορικά με τις ιατρικές επισκέψεις και συνταγές, με αφορμή τις δράσεις των γιατρών αλλά και των επιστημονικών φορέων ενάντια στο ασφαλιστικό.

Ασφαλιστικό: Σκληραίνουν την στάση τους γιατροί και φορείς - Αποχή από Επιτροπές & συνταγογράφηση

Κλειστά ιατρεία και φαρμακεία, αποχή από Επιτροπές και Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση θα αποτελούν από σήμερα την καθημερινότητα των γιατρών και φορέων, οι οποίοι αποδεικνύουν στην πράξη ότι είναι πολύ σκληρά καρύδια και δεν θα αφήσουν εύκολα το ασφαλιστικό να περάσει με την μορφή που είναι.

Χθες, μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η επιστολή του ΙΣΑ προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος περιέγραψε με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση που θα δημιουργηθεί εφόσον ψηφισθεί το νομοσχέδιο, ενώ εξαιρετικά επικριτικός ήταν και ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κων. Λουράντος, σε συνέντευξη τύπου, ο οποίος τόνισε ότι «στοχοποιούμαστε ως επαγγελματίες και ως επιστήμονες και γι' αυτό θα αντιδράσουμε». Οι φαρμακοποιοί δεν φοροδιαφεύγουν, διότι δηλώνουν αναλυτικά τα εισοδήματά τους, καθώς το 80% των εσόδων περνά μέσω τιμολογίων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ με το νομοσχέδιο διακυβεύεται η ειλικρίνεια και η επιβίωση του κλάδου, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Όλοι οι επιστημονικοί φορείς πάντως και οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι το προσχέδιο του ασφαλιστικού δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον, καταστρέφει την δημόσια υγεία, πλήττει ξεκάθαρα το νέο επιστημονικό αίμα ανοίγει τον δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη μετανάστευση και δημεύει ένα τεράστιο ποσοστό (75%-80%) από την περιουσία των νέων ελεύθερων επαγγελματιών.

Έτσι λοιπόν, σήμερα Πέμπτη, τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παραμένουν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ παράλληλα σήμερα και αύριο (28 και 29 Ιανουαρίου) οι γιατροί όλης της χώρας θα απέχουν από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία (συμμετοχές σε επιτροπές πλην ΑΜΕΑ, γνωματεύσεις, πιστοποιητικά).

Την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 1 3 Φεβρουαρίου, οι γιατροί θα απέχουν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Παράλληλα, και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, γιατροί και νοσηλευτές (ΟΕΝΓΕ) και ΠΕΟΔΗΝ, θα συμμετάσχουν στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, ενώ και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα είναι κλειστά στις 4 Φεβρουαρίου και οι φαρμακοποιοί θα διαδηλώσουν μαζί με όλους τους επιστήμονες, τους ελευθέρους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες.

Διαβάστε ακόμη:

Δραματική επιστολή ΙΣΑ στον Πρωθυπουργό: Το ασφαλιστικό καταστρέφει την υγεία, τους νέους επιστήμονες και δημεύει τα εισοδήματα

Έκρηξη Λουράντου για το ασφαλιστικό: Στοχοποιούμαστε ως επαγγελματίες και θα αντιδράσουμε