ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ασφαλιστικό: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι επιστημονικοί φορείς - Συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΕ

Εμμένουν στην αποχή τους από το διάλογο με την κυβέρνηση σχετικά με το προσχέδιο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο οι επιστημονικοί φορείς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις κ.λπ.

Ασφαλιστικό: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι επιστημονικοί φορείς - Συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΕ

Τα παραπάνω προέκυψαν μετά το πέρας της νέας κοινής σύσκεψης των επικεφαλής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στην Αθήνα.

Οι επιστημονικοί φορείς θεωρούν ότι το παρόν προσχέδιο για το ασφαλιστικό, ακόμη και υπό την εκδοχή των τροποποιήσεών του, διατηρεί απροκάλυπτα τον φορολογικό και δημοσιονομικό του χαρακτήρα, αγνοώντας τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου. Αυτό επιβεβαιώνεται, μάλιστα, και από την παράλληλη συζήτηση στη Βουλή.

Επαναλαμβάνουν ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει του ασφαλίστρου και της παροχής και όχι επί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.

Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης και επιφυλάσσονται, όταν θα έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και μελέτες αναλογιστικές, να προβούν και στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

Όπως ανακοίνωσαν ακόμη, προχωρούν σε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας (αυτό έγινε σήμερα Τρίτη στο Υπουργείο Οικονομικών στο κτίριο της Καραγιώργη Σερβίας 10) και την Πέμπτη 25/2/2016 στις 11:00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι επιστημονικοί φορείς παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και ζητούν από την κυβέρνηση την απόσυρση του προσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό νόμο.

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση με νόημα Μ. Βλασταράκου με Άδωνι Γεωργιάδη για το Ασφαλιστικό

Η μάχη μόλις ξεκίνησε: Η Ν. Δημοκρατία αποδομεί το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Μαύρη Βίβλος της υγείας»: Τα φαρμακερά βέλη της Ν. Δ. για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ

Έξω από το Υπουργείο Υγείας από τις 6.00 η ΠΟΕΔΗΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ