ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Επικίνδυνη άγνοια του υπ. Υγείας στις προσλήψεις των ακτινοθεραπευτών

Την πρωτοφανή προχειρότητα, με την οποία το υπουργείο Υγείας, αντιμετωπίζει, τα σοβαρά προβλήματα της Δημόσιας υγείας καταγγέλει για ακόμη μία φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΙΣΑ: Επικίνδυνη άγνοια του υπ. Υγείας στις προσλήψεις των ακτινοθεραπευτών

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας στην επιστολή που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στις 28-3-2016, σχετικά με τις πολύμηνες αναμονές των ασθενών για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύει την επικίνδυνη άγνοια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τα σοβαρά ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, τονίζει ο ΙΣΑ και συνεχίζει:

«Ειδικότερα ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα! Ενώ αγνοούνται προκλητικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας ,για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά.

«Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας. Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Ο ΙΣΑ καλεί το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη με κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνται ουσίας.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται προσλήψεις ακτινοθεραπευτών στο ΕΣΥ - «Ένεση» τις χαρακτηρίζει ο υπ. Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ