ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πληρωμές 4 δισ. ευρώ σε όλους τους παρόχους υγείας, αμέσως μετά την αξιολόγηση

Με το βλέμμα στραμμένο στην περιβόητη αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος στέκεται όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και φυσικά οι πάροχοι υγείας.

Πληρωμές 4 δισ. ευρώ σε όλους τους παρόχους υγείας, αμέσως μετά την αξιολόγηση

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Με την αξιολόγηση – η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στις 22 Απριλίου, θα γίνει η εκταμίευση μέρους της δόσης που αναμένει η χώρα και θα λάβει τα 5,7 δις ευρώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση αναμένει με αγωνία να ολοκληρωθεί ο επώδυνος αυτός κύκλος και να δοθούν τα χρήματα προκειμένου να υπάρξει η ρευστότητα την οποία τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και να αρχίσει να κινείται σταδιακά η οικονομία. Οι πάροχοι υγείας, οι οποίοι έχουν ματώσει στην κυριολεξία με τα ληξιπρόθεσμα στην πλάτη τους, ευελπιστούν σε μία αξιοπρεπή πληρωμή. Το πιο βασικό όμως πάντα για τους παρόχους υγείας, είτε είναι φαρμακοβιομηχανία, είτε ιδιωτικές κλινικές, είτε διαγνωστικά, είναι να μην υπάρχουν παλιές οφειλές, οι οποίες δημιουργούν ασφυξία και έλλειψη ρευστότητας στους κλάδους και τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η ίδια η επιχειρηματικότητα η οποία έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά ευάλωτη.

Ασφαλείς πληροφορίες λοιπόν από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το υπουργείο Υγείας, αναφέρουν ότι αμέσως μετά την αξιολόγηση και από την δόση των 5,7 δις ευρώ, οι πάροχοι υγείας και το Δημόσιο (νοσοκομεία) θα λάβουν το ποσό των 4 δις ευρώ, από συνολικές οφειλές 4,7 δις ευρώ. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι τα ποσά αυτά θα εκταμιευτούν άμεσα και τις πληρωμές θα πραγματοποιήσει ο γενικός διευθυντής Οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, κ. Θεόδωρος Κομματάς.

Ίδωμεν!

Διαβάστε ακόμη:

Ένα καλό νέο από τον ΕΟΠΥΥ: Rebate σε μηνιαία βάση - Κερδισμένη η φαρμακοβιομηχανία

Ερωτήσεις ΙΣΑ προς ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τη νέα διαδικασία αποστολής δαπανών