ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η αξιολόγηση, οι πληρωμές των παρόχων υγείας και οι αυξημένες ροές προς τον ΕΟΠΥΥ

Την ελπίδα του ότι από την ομαλή έκβαση της διαπραγμάτευσης και την Αξιολόγηση, η οποία θα σημάνει την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δις ευρώ, θα πληρωθούν όλοι οι πάροχοι υγείας, εξέφρασε χθες, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για μία σειρά θεμάτων όπως προσφυγικό, ΕΣΠΑ κλπ.

Η αξιολόγηση, οι πληρωμές των παρόχων υγείας και οι αυξημένες ροές προς τον ΕΟΠΥΥ

Πρόκειται για πληρωμές της τάξης περίπου των 3 δις ευρώ σε ένα σύνολο 4 δις ευρώ συνολικά από το Δημόσιο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ χρωστά 1,8 δις ευρώ και τα νοσοκομεία 1,2 δις ευρώ.
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι υπάρχει συμφωνία με τον πρωθυπουργό για αυξημένη ροή προς τον ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, πέρυσι αποδόθηκαν προς τον ΕΟΠΥΥ 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ εφέτος το νούμερο αυτό θα αυξηθεί σε 4 δις ευρώ ενώ από τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να αποδοθούν επιπλέον 500 εκατ. ευρώ, για εφέτος.

Μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες εκτιμούν ότι τα ποσά προς τους παρόχους υγείας, θα εκταμιευτούν άμεσα και τις πληρωμές θα πραγματοποιήσει ο γενικός διευθυντής Οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, κ. Θεόδωρος Κομματάς. Βεβαίως όλα αυτά, υπό τον όρο της ομαλής Διαπραγμάτευσης και της ολοκλήρωσης της Αξιολόγησης.