ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Πολάκης, οι λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και η μετακλητή υπάλληλος: Ένα κουβάρι που ζητά λύση

Σε κλοιό φαίνεται ότι βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης έως ότου αποδειχθεί εάν και κατά πόσο, «πείραξε» τις λίστες με τους επιτυχόντες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, για την κάλυψη των 100 πρώτων θέσεων στις ΜΕΘ και μάλιστα προτού η αρμόδια Επιτροπή, ολοκληρώσει το έργο της.

Ο Πολάκης, οι λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και η μετακλητή υπάλληλος: Ένα κουβάρι που ζητά λύση

Ήδη, ερώτηση και Α.Κ.Ε. προς τον Υπουργό Υγείας, απευθύνει ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μερική παραποίηση της λίστας των επιτυχόντων γιατρών για την κάλυψη 100 θέσεων στις ΜΕΘ και ΜΑΦ που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

keelpno polakis

Ο βουλευτής μάλιστα, επικαλείται δημοσίευμα του διαδικτυακού Βήματος (14/04/2016), σύμφωνα με το οποίο «η λίστα των επιτυχόντων ιατρών που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι διαφορετική κατά 50% με αυτή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου. Και το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα παραποίησης των στοιχείων της επιτροπής από συνεργάτες του υπουργού Υγείας;

Απάντηση σε αυτό το πολύ σοβαρό ερώτημα μπορεί να πάρει κάποιος αν επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ: Αν «σώσει» τα τρία αρχεία των αποτελεσμάτων των ιατρών (σε μορφή pdf) και κάνει «κλικ» πάνω στα αρχεία, τότε θα δει ότι ο συντάκτης των αρχείων δεν είναι μέλος της Επιτροπής ή άλλος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά η μετακλητή υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Υγείας κυρία Καγιανέ Τσισμετζιάν. Μάλιστα, φαίνεται ότι το αρχείο που αφορά τους επιτυχόντες ιατρούς «άνοιξε» στις 11 Απριλίου 2016 και τροποποιήθηκε στις 2.47 μ.μ. της ίδιας ημέρας».

Το Ποτάμι ρωτά αν ευσταθούν οι σχετικές καταγγελίες, πως αιτιολογείται η τροποποίηση στα αρχεία των αποτελεσμάτων των ιατρών από υπάλληλο του Υπουργείου στις 11/04/2016, όπως αναφέρεται στο ως άνω δημοσίευμα, τη στιγμή μάλιστα που οι επιτυχόντες προήλθαν από διαγωνιστική διαδικασία, καθώς και σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Ζητά επίσης την κατάθεση των πινάκων βαθμολόγησης κριτηρίων και του πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης με βάση το οποίο εκδόθηκαν οι Πίνακες.

Λογομαχία μεταξύ Πολάκη και Άδωνι Γεωργιάδη

Εν τω μεταξύ, έντονη λογομαχία, σημειώθηκε χθες, μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Βήματος ειδικότερα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τονίζοντας:

«Η περίπτωση υπουργού ο οποίος με αριθμό πρωτοκόλλου παίρνει τους φακέλους και επιλέγει ποιούς θα διορίζει, χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης. Ο κ. Πολάκης είναι βαρύμαγκας και πολλά βαρύς εκεί που τον παίρνει και εκεί που δεν τον παίρνει είναι κότα λειράτη» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον κ. Πολάκη να απαντήσει σε όσα του προσάπτονται. «Μην τον βλέπετε με τα μούσια που το παίζει Άγγλος. Ψήφισε το «ΟΧΙ» και αμέσως μετά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα μνημόνια» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Πολάκης απάντησε και αυτός από την πλευρά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, λέγοντας:
«Υπενθυμίζω στον ακροδεξιό Γκαίμπελς και γυρολόγο της πολιτικής Άδωνη Γεωργιάδη, πως στη μία και μοναδική κοινή τηλεοπτική εμφάνισή μας, όταν στέρεψε επιχειρημάτων, ζητούσε επιτακτικά να μου κλείσουν το μικρόφωνο. Όσο για το θέμα με τις λίστες των γιατρών της προκήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον καλώ να με απαλλάξει από τον κόπο και να πάει εκείνος στον εισαγγελέα και μιας που θα πάει να αναφερθεί και στην υπόθεση των υποβρυχίων».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πολάκης, οι λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και η μετακλητή υπάλληλος: Ένα κουβάρι που ζητά λύση

Διευκρινίσεις υπ. Υγείας για τις προσλήψεις σε ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με συγχωροχάρτι στον εαυτό του

Μήνυση από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τους διορισμούς γιατρών στις ΜΕΘ