ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

18 Ασθενοφόρα προσφορά της Ολλανδίας στο ΕΚΕΠΥ, για το προσφυγικό

18 Ασθενοφόρα προσφορά της Ολλανδίας στο ΕΚΕΠΥ, για το προσφυγικό

Παραδόθηκαν την Τρίτη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) οι 18 Κινητές ιατρικές μονάδες (ασθενοφόρα) από την Ολλανδία, οι οποίες προσφέρθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Τα οχήματα παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ και γενικός συντονιστής υγειονομικών δράσεων του Προσφυγικού κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, παρουσία του Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp, σε μια συμβολική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αποθήκη του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο.

Τα ασθενοφόρα οχήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, πρόκειται να είναι έτοιμα προς χρήση σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ότι αφορά διαδικαστικά στοιχεία ταξινόμησης τους οπότε και θα διατεθούν σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων ανά την Επικράτεια, με την ευθύνη διαχείρισής τους από το ΕΚΕΠΥ.

Μάλιστα για ακόμα μια φορά ο Ολλανδός Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη αξιοποίηση της βοήθειας που έχει αποσταλεί στην Ελλάδα, μέσω και των δύο ενεργοποιήσεων του ΕΜΠΠ και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να συνδράμουν σε αυτή τη συγκυρία την χώρα μας με ανθρωπιστική βοήθεια.

Διαβάστε ακόμη:

Η στοχευμένη πολιτική του πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ για το Προσφυγικό