ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δώδεκα ασθενοφόρα παραδόθηκαν από τον Β.Κοντοζαμάνη στους δημάρχους μικρών νησιών

Δώδεκα ασθενοφόρα μικρού όγκου, κατάλληλα να επιχειρούν στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, παραδόθηκαν χθες στους δημάρχους των αντίστοιχων δώδεκα νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Δώδεκα ασθενοφόρα παραδόθηκαν από τον Β.Κοντοζαμάνη στους δημάρχους μικρών νησιών

Η προμήθεια των ασθενοφόρων χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

Τα ασθενοφόρα παρέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός. Τα 12 ασθενοφόρα μικρού όγκου διατίθενται στους Λειψούς, τη Μεγίστη, την Αμοργό, την Κίμωλο, την Κύθνο, τη Φολέγανδρο, την Αντίπαρο, τη Δονούσα, την Ηρακλειά, τη Θηρασιά, τη Σχοινούσα, και το Κουφονήσι.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για το σύστημα Υγείας. Σηματοδοτεί την αδιασάλευτη απόφαση της Κυβέρνησης να μην αφήσει κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο, έστω κι αν ζει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Πατρίδας μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να παρέχουμε αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη επεξεργαστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και θα παρουσιάσουμε σύντομα, το σχέδιο παροχής κινήτρων για την ενίσχυση και στελέχωση των δομών υγείας σε νησιωτικές, απομακρυσμένες και άγονες περιοχές της Πατρίδας μας» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης.