ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΌΧΙ του υγειονομικού κόσμου στην «ληστεία» της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΣΥ στην ΤτΕ

Σε εκρηκτική κατάσταση βρίσκεται για ακόμη μία φορά ο υγειονομικός κόσμος, με αφορμή την εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΌΧΙ του υγειονομικού κόσμου στην «ληστεία» της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΣΥ στην ΤτΕ

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μάλιστα το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, καλεί τους Διευθυντές Ιατρικών Υπηρεσιών που τώρα εκτελούν χρέη διοικητών νοσοκομείων, τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, όλα τα νοσοκομειακά σωματεία, αλλά και όλες τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, να μην υπακούσουν στην εντολή αυτή, καθώς πρόκειται καθαρά για ληστεία όπως τονίζει.

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ είναι αυτονόητο καθήκον, αναφέρει χαρακτηριστικά, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή.

Είναι γεγονός, ότι σε μία τόσο οριακή κατάσταση όπως είναι αυτή που βιώνουμε, με τραγικές ελλείψεις φαρμάκων και αναλωσίμων σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία, με σχεδόν άδεια ταμεία, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε να ζητήσει η κυβέρνηση, είναι να διαθέσει τα ταμεικά διαθέσιμα του ΕΣΥ στην ΤτΕ, υποθηκεύοντας με αυτόν τον τρόπο, το μέλλον της περίθαλψης και της υγείας. Εδώ η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια.

Η υγεία έχει πληρώσει πολύ ακριβά την περιπέτεια των Μνημονίων, έχει ματώσει και μαζί με αυτήν όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές. Αυτό που προέχει τώρα και που αναμένει με αγωνία η πατρίδα, είναι η αξιολόγηση και η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ ευρώ, ώστε να υπάρξει ρευστότητα, να πληρωθούν οι πάροχοι υγείας και να κινηθεί με κάποιο τρόπο η οικονομία.

Η μεταφορά των ισχνών ταμειακών διαθεσίμων του ΕΣΥ στην ΤτΕ μπορεί να είναι προσωρινή, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει, ότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή έχει ως εξής:

«Το υπ. Υγείας στις 21/4/16 έστειλε στα νοσοκομεία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επείγουσα εντολή για μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδας με επίκληση της γνωστής περσινής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Έτσι, επαναλαμβάνεται η απαράδεκτη ενέργεια της αφαίρεσης όλων των απαραίτητων πόρων από τα δημόσια νοσοκομεία για την πληρωμή των δόσεων του ληστρικού χρέους, σε βάρος της ίδιας της επιβίωσης του πληθυσμού.

Από τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων και των ΥΠΕ πληρώνονται α) απαραίτητα ιατρικά υλικά, φάρμακα κλπ β) οι μισθοί του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού όλων των κλάδων γ) οι πρόσθετες εφημερίες όλων των γιατρών.

Είναι σαφές πως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ο επιχειρούμενος από το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης οικονομικός στραγγαλισμός της δημόσιας περίθαλψης. Δεν πρέπει να επιτραπεί η κλιμάκωση της υγειονομικής γενοκτονίας ώστε από την μια μεριά να «ευημερούν» οι οικονομικοί δείκτες που απαιτούν οι δανειστές («πλεονάσματα», πληρωμές δόσεων δημοσίου χρέους κλπ), και από την άλλη οι ασθενείς να πεθαίνουν και το υγειονομικό προσωπικό να εξαθλιώνεται.

Καλούμε τους Διευθυντές Ιατρικών Υπηρεσιών που τώρα εκτελούν χρέη διοικητών νοσοκομείων, όλα τα μέλη των διοικήσεων αιρετά αλλά και διορισμένα, και τα αρμόδια διοικητικά στελέχη των νοσοκομείων ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ σε αυτήν την απαράδεκτη εντολή.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, όλα τα νοσοκομειακά σωματεία, όλες τις ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ σε άμεσες μαχητικές συντονισμένες αγωνιστικές ενέργειες (απεργίες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις στα γραφεία διοικήσεων) ώστε να αποτραπεί η ΛΗΣΤΕΙΑ που επιχειρείται σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και σε όφελος των δανειστών.

Η Ιστορία θα είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ για όσους συναινέσουν με τις υπογραφές τους στο επιχειρούμενο έγκλημα. Πολύ περισσότερο αμείλικτη από τις όποιες απειλές περί «διοικητικών» ή «δικαστικών» κυρώσεων. Η σωτηρία της δημόσιας περίθαλψης για την επιβίωση του πληθυσμού της χώρας είναι το υπέρτατο δημόσιο συμφέρον».

Διαβάστε ακόμη:

Έκρηξη της Ν. Δημοκρατίας για την μεταφορά διαθεσίμων του ΕΣΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος

Σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα αποθεματικά των νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ