ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ συμμετέχει ο ΠΙΣ

Στη 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου, συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ συμμετέχει ο ΠΙΣ

Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Να θυμίσουμε, ότι την αντίθεσή του στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, την Τρίτη 26 Απριλίου, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Βλασταράκος διατύπωσε τη διαφωνία του με την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ι.Σ. του περασμένου Φεβρουαρίου.

Τόνισε, ότι το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο δεν έχει μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, αλλά δημοσιονομικό και καλείται να καλύψει την μείωση των ασφαλιστικών δαπανών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό.

Με την εισφοροδοτική επιδρομή που προβλέπει, προαναγγέλλει τη μαζική έξοδο μεγάλου αριθμού ιατρών από το επάγγελμα. Δεν δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητος και θα φέρει την ενδυνάμωση της παραοικονομίας, την υπαλληλοποίηση του ιατρού και τη μετανάστευση μεγάλου και αξιόμαχου ενεργού δυναμικού, ιδίως νέων επιστημόνων, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Διαβάστε ακόμη:

«Το ριφιφί συνεχίζεται στην Κοινωνική Ασφάλιση»: Σκληρή ανακοίνωση και κινητοποιήσεις από τους γιατρούς Αχαίας

ΠΙΣ: Το ασφαλιστικό έχει μόνο δημοσιονομικό χαρακτήρα - Επιμένουμε στην ανεξαρτησία του Ταμείου