ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το Ποτάμι στηλιτεύει τα 6 ψέματα του Πολάκη για την υγεία

Κόκκινο πανί έχει γίνει πλέον ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κάθε φορά που τοποθετείται για ένα ζήτημα, ή κάθε φορά που επισκέπτεται ένα νοσηλευτήριο. Η τελευταία δε επίθεσή του στο δικαστικό σώμα, προκάλεσε την μήνιν της Αντιπολίτευση, ενώ ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλη, χαρακτηρίζει «Απαράδεκτες» τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για την Δικαιοσύνη.

Το Ποτάμι στηλιτεύει τα 6 ψέματα του Πολάκη για την υγεία

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για τη δικαιοσύνη, ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του «Ποταμιού» Παναγιώτης Καρκατσούλης, είπε ότι είναι απαράδεκτες, πολλώ δε μάλλον επειδή είναι η πολλοστή φορά που επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε θεσμούς του κράτους δικαίου ο αναπληρωτής υπουργός υγείας. Αλλά εκτός από τις δίχως στοιχεία βολές κατά τις δικαιοσύνης, ο κ. Πολάκης ψεύδεται και σε ότι αφορά τα θέματα υγείας που χειρίζεται.

Αν και ο καθένας γνωρίζει ότι το σύστημα υγείας καταρρέει, ο κ. Πολάκης παρουσιάζει τις «επιτυχίες του».

Συγκεκριμένα λέει, αναφέρει το Ποτάμι:

Ψέμα 1ο: Πρόσβαση 2,5 εκατ. ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία
Πραγματικότητα: Οι ανασφάλιστοι θα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μιζέρια που έχουν και οι ασφαλισμένοι: Η φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη εκτός ελέγχου και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή 10 ή 25% κατά περίπτωση.

Ψέμα 2ο: Διαφανής διαχείριση της λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή/φακελάκι εξυπηρέτηση ασθενών.
Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει φακελάκι γιατί δεν υπάρχει σύστημα υγείας: Ο κόσμος πεθαίνει στα ράντζα και στους διαδρόμους και φέρνει τις γάζες απ’ το σπίτι. Πολύμηνη αναμονή για χειρουργεία. Θα έπρεπε να έχουμε 2000 κλίνες εντατικής θεραπείας, έχουμε 800, εκ των οποίων περίπου 200 κλίνες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το ζήτημα.

Ψέμα 3ο: Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στα νοσοκομεία
Πραγματικότητα: Η κάλυψη 3500 κενών στα νοσοκομεία είναι στο στάδιο της εξαγγελίας. Οι θέσεις είναι εγκεκριμένες από το 2014 αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί παρά μόνο 918. Οι θέσεις που είναι να προκηρυχθούν αλλά δεν χωρούν ρουσφέτι, καθυστερούν αδικαιολόγητα. Με το ρυθμό που γίνονται οι προσλήψεις και οι αποχωρήσεις στην υγεία, το 2020 το σύστημα θα έχει λιγότερους από όσους έχει σήμερα.

Ψέμα 4ο: Οριστικά έξω από το ΕΣΥ οι εργολάβοι της καθαριότητας
Πραγματικότητα: Έξω οι εργολάβοι, έξω κι η καθαριότητα από τα νοσοκομεία: οι συμβασιούχες καθαρίστριες είναι απλήρωτες εδώ και μήνες και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Ψέμα 5ο: Τέλος στη σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τα σκάνδαλα στις προμήθειες των νοσοκομείων
Πραγματικότητα: Πάντως με το άρθρο 3 του παράλληλου προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τη διάθεση κονδυλίων σε προνοιακά ιδρύματα (MKO κλπ) μόνο με απόφαση Υπουργού και με κριτήρια «πέραν της κείμενης νομοθεσίας».

Ψέμα 6ο: Κατάργηση του εισιτηρίου 5ευρώ στα νοσοκομεία
Πραγματικότητα: Η κατάργηση του πεντάευρου αποτελεί κλασσική ιδεοληπτική αστοχία. Στέρησε από τα νοσοκομεία ένα πολύτιμο έσοδο (19εκ.) χωρίς να προσφέρει τίποτα στους φτωχούς: έτσι κι αλλιώς εξαιρούνταν του μέτρου οι άποροι και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Την απομάκρυνση Πολάκη ζητά η Αντιπολίτευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ