ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το νοσ. Σαντορίνης λειτουργεί χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας: Ερώτηση Κέλλα - Γεωργιάδη

Καυστική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σχετικά με το νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο λειτουργεί χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, κατέθεσαν από κοινού ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας.

Το νοσ. Σαντορίνης λειτουργεί χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας: Ερώτηση Κέλλα - Γεωργιάδη

Με την ερώτησή τους οι κκ. Γεωργιάδης και Κέλλας, επισημαίνουν “πως για το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, δεν έχει εκδοθεί από τον Υπουργό Υγείας βεβαίωση καλής λειτουργίας, βεβαίωση, που αποτελεί προϋπόθεση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας Α.Ε - ως υποκατάστημα της οποίας λειτουργεί το Νοσοκομείο Σαντορίνης – και του ΕΟΠΥΥ”.

Οι δύο πολιτικοί ερωτούν τον Υπουργό “πότε προβλέπεται να υπογραφεί η εν λόγω σύμβαση” καθώς και “πως θα εισπραχθούν τα νοσήλια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που έχουν επισκεφτεί το Νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο”.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του υποκεφαλαίου Ε4 του ν. 4368, η Νοσηλευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας είναι δημοσίου χαρακτήρα, και λειτουργεί υπό την Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) ως υποκατάστημά της.
Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 67 του παραπάνω νόμου, η Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε., όσον αφορά στις υπηρεσίες του Γ.Ν. Θήρας συμβάλλεται υποχρεωτικά με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς του Δημοσίου.

Το άρθρο 63 επέχει θέση άδειας λειτουργίας του Γ. Ν. Θήρας, καθώς και για τα πάσης φύσεως εργαστήρια και Μονάδες του Νοσοκομείου.
Στο άρθρο 65 αναφέρεται, ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας εκδίδεται ετησίως βεβαίωση καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου και των εργαστηρίων του κατόπιν σχετικής έκθεσης ελέγχου Επιτροπής.

Επειδή η βεβαίωση καλής λειτουργίας του Νοσοκομείου αποτελεί προϋπόθεση για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. σαν παρόχου υπηρεσιών υγείας, τέτοια όμως βεβαίωση μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, και βεβαίως δεν μπορεί να εκδοθεί με αναδρομική ισχύ,
Επειδή ήδη το Νοσοκομείο δέχεται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούλιο,
Επειδή όπως τελικά αποκαλύπτεται η έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου έγινε εσπευσμένα μόνον και μόνον για λόγους εντυπωσιασμού και επικοινωνίας,

Κατόπιν τούτων ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο Υπουργός

1. Πότε προβλέπεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. και του ΕΟΠΥΥ ;
2. Από την 15η Ιουλίου που εγκαινιάσθηκε το Νοσοκομείο μέχρι την έκδοση βεβαίωσης καλής λειτουργίας και την υπογραφή της σύμβασης, τι γίνεται με τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που έχουν επισκεφθεί το Νοσοκομείο και πώς θα εισπραχθούν τα νοσήλια;

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ για το νοσ. Σαντορίνης: Κινδύνεψε κοριτσάκι γιατί δεν την πρόσεξαν οι γιατροί της ΑΕΜΥ