ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μαξίμου: Μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου οι 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ ... ορισμένου χρόνου

Μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα έχουν γίνει οι 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, με χρήματα (48,8 εκατ. ευρώ) που θα αξιοποιηθούν από την είσπραξη της πρώτης δόσης των τηλεοπτικών αδειών.

Μαξίμου: Μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου οι 4.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ ... ορισμένου χρόνου

Αυτό ανακοίνωσαν την Τρίτη, μετά από σύσκεψη που είχαν υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Να σημειωθεί ότι οι 4.000 θέσεις αφορούν εκτός από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, υγειονομικές δομές και εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας σε όλη τη χώρα, 12μηνης διάρκειας με τα αντίστοιχα επιδόματα.

«Τα λεφτά από την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες έχουν εισπραχθεί και διοχετεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν τόπο ακριβώς για να γιατρεύονται οι μεγάλες πληγές που έχουν ανοίξει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο Νίκος Παππάς. Σημείωσε ότι «η κοινωνική και οικονομική σταθεροποίηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή παίρνει σάρκα και οστά» και επισήμανε ότι στη σημερινή σύσκεψη «συζητήσαμε το πώς θα προχωρήσουμε στην ταχεία υλοποίηση της κάλυψης 4.000 θέσεων απασχόλησης στα νοσοκομεία, στο Σύστημα Υγείας». Τόνισε ότι προτεραιότητες είναι η δημιουργία της απασχόλησης και μάλιστα σε τομείς όπου ο κόσμος αντιμετωπίζει τις περισσότερες δυσκολίες.

Ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι πρόκειται για «μαζικότατη ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας που έρχεται να προστεθεί στις θέσεις που ήδη καλύπτονται ή είναι σε προκήρυξη ή πρόκειται να προσληφθούν στο επόμενο διάστημα».

Συγκεκριμένα, είπε ότι με τα 48.800.000 ευρώ από αυτά που εισπράθχησαν από τις άδειες των καναλιών μετά από 27 χρόνια, για πρώτη φορά, «προκηρύσσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας σε όλη τη χώρα, θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 12μηνης διάρκειας με τα αντίστοιχα επιδόματα και στόχος μας είναι αυτοί οι άνθρωποι από τις αρχές του Γενάρη να δουλεύουν στα νοσοκομεία αλλάζοντας την εικόνα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή τη στιγμή μετά από 5 χρόνια μνημονιακής καταστροφής».

Η Ράνια Αντωνοπούλου είπε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Επιπλέον 4.000 συμβάσεις στην υγεία από χρήματα των τηλεοπτικών αδειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ