ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Γιαννόπουλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, γυρίζει την πλάτη στην ακρόαση που ζητά το υπ. Υγείας

Σε «κόντρα των αιωνίων», τείνει να εξελιχθεί η ιστορία του καθηγητή Χειρουργικής Αθανάσιου Γιαννόπουλου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Γιαννόπουλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, γυρίζει την πλάτη στην ακρόαση που ζητά το υπ. Υγείας

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, φαίνεται ότι δεν μπορεί με τίποτα να «καταπιεί» την αθωωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και καλεί σε ακρόαση εντός των πέντε επόμενων ημερών (όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση την Τρίτη), τον κ. Γιαννόπουλο μαζί με τα άλλα δύο μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία είχαν επίσης προσφύγει στο ΣτΕ και αθωώθηκαν.

Ο κ. Γιαννόπουλος ωστόσο δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στην ακρόαση ή την απολογία εάν θέλετε που ορίζει η ηγεσία, και αντ’ αυτού, οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης θα παραλάβουν έγγραφο από τον δικηγόρο του με όλες τις εξηγήσεις αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Γιαννόπουλος από την Δευτέρα πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να τακτοποιήσει εκκρεμότητες που έχουν μείνει στην μέση, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι έχει αποχωρήσει ο καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, (από την πρώτη ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση του ΣτΕ) ο οποίος τοποθετήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά την βίαιη απομάκρυνση του κ. Γιαννόπουλου τον περασμένο Μάιο. Μάλιστα σήμερα ο κ. Γιαννόπουλος έχει ορίσει και έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τους εργαζόμενους του φορέα.

Τώρα, όσον αφορά το κατά πόσο ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επιθυμεί να παραμείνει στην θέση του μετά την αθωωτική απόφαση του ΣτΕ, πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι ο καθηγητής δεν το επιθυμεί. Άλλωστε η θητεία του λήγει τον Μάρτιο του 2017 και γιατί να μπλεχτεί και πάλι σε μία πολιτική κόντρα που δεν καταλήγει πουθενά εάν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι έχουν λάβει άλλες αποφάσεις;

Έτσι και αλλιώς η δικαίωση έχει έρθει για τον κ. Γιαννόπουλο. Το μόνο που φαίνεται να τον απασχολεί τον ίδιο τώρα, είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον διαγωνισμό για τις κλίνες ΜΕΘ, ο οποίος είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, διότι πληροφορίες αναφέρουν ότι 150 θέσεις νοσηλευτών και 30 θέσεις γιατρών, για τις κλίνες ΜΕΘ δεν έχουν ακόμη καλυφθεί, γεγονός εξαιρετικά σοβαρό, καθώς είμαστε ante portas για τον χειμώνα, με την γρίπη να καραδοκεί και με την δαμόκλειο σπάθη των πολλών νεκρών πέρυσι.

Ίσως στο σημείο αυτό θα έπρεπε να σταθεί περισσότερο τώρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και λιγότερο στα πρόσωπα και στις διαρκείς αναφορές περί εξυγίανσης του υγειονομικού φορέα.

Διαβάστε ακόμη:

Το υπ. Υγείας καλεί σε απολογία την πρώην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αθ. Γιαννόπουλος: Θα συνεχίσω να προσφέρω με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης