ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το υπ. Υγείας καλεί σε απολογία την πρώην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εντός των επόμενων πέντε ημερών θα πρέπει η πρώην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ με επικεφαλής τον καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο να παρουσιαστεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να απολογηθεί, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου την Τρίτη. 

Το υπ. Υγείας καλεί σε απολογία την πρώην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για το ΚΕΕΛΠΝΟ, πρέπει να γίνουν γνωστά τα ακόλουθα:

1. Το ΣτΕ δεν έκρινε την ουσία και τους λόγους αντικατάστασης του Προέδρου και των δύο μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσέφυγαν σε αυτό. Αποφάνθηκε επί του καθαρά τυπικού/ διαδικαστικού ζητήματος και ακριβώς για το λόγο αυτό ανέπεμψε την υπόθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

2. Ήδη, σε συμμόρφωση με το ΣτΕ, οι προσφεύγοντες έχουν κληθεί αρμοδίως, εντός προθεσμίας πέντε ημερών, να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους αναφορικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις που τους αποδόθηκαν.

Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι οι διαδικαστικές εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω της απόφασης του ΣτΕ αντιμετωπίζονται. Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Υπ. Υγείας παραμένει η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε ακόμη:

Αθ. Γιαννόπουλος: Θα συνεχίσω να προσφέρω με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ