ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: Στις 24 Οκτωβρίου σε λειτουργία, ο σταθμός αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ στην Σύρο

Τη Σύρο επισκέφθηκε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Συρίγο και Νίκο Συρμαλένιο, τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κώστα Καρακατσιανόπουλο, το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κώστα Λιτζεράκο και κλιμάκιο της Αεροπορίας Στρατού, προκειμένου να επιθεωρήσουν την πρόοδο της διαδικασίας για την εγκατάσταση στο νησί, σταθμού αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Πολάκης: Στις 24 Οκτωβρίου σε λειτουργία, ο σταθμός αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ στην Σύρο

Η δράση αυτή, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, υλοποιείται σε συνεργασία με την Αεροπορία Στρατού, η οποία θα διαθέσει ελικόπτερο NH-90.

Η λειτουργία του σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει από τις 24 Οκτωβρίου 2016.

Στο πλαίσιο του ταξιδίου ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο και ξεναγήθηκε από τη διοικήτρια Μαργαρίτα Μπουραντά. Ο ρόλος του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, το οποίο έχει ενισχυθεί σημαντικά, αναβαθμίζεται καθώς θα είναι ο κύριος προορισμός των αεροδιακομιδών από τα νησιά των Κυκλάδων.