ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σκληρή απάντηση Γιαννόπουλου στο υπ. Υγείας - Προσφεύγει και πάλι στην Δικαιοσύνη

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, απαντά ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος στην υπουργική απόφαση για εκ νέου παύση του από την προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ . Δηλώνει ευθέως δε, ότι θα προσφύγει και πάλι στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το οποίο ήδη τον δικαίωσε πριν δύο εβδομάδες, μετά την προσφυγή του τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Γιαννόπουλος να θυμίσουμε ότι είχε προσφύγει στο ΣτΕ, με αφορμή την αιφνίδια απομάκρυνσή του από τον φορέα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σχετικά με τον διαγωνισμό που αφορούσε στην στελέχωση των κλινών ΜΕΘ.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σκληρή απάντηση Γιαννόπουλου στο υπ. Υγείας - Προσφεύγει και πάλι στην Δικαιοσύνη

Ο κ. Γιαννόπουλος στην ανακοίνωσή του, μιλάει για τραμπουκισμό εκ μέρους της ηγεσίας και για εμμονική στάση στο πρόσωπό του, ενώ είναι αποφασισμένος να προσφύγει και πάλι στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, καθώς «θίγεται η αξιοπρέπειά του καθώς και η επιστημονική και πολιτική του ιστορία», όπως σημειώνει.

Επισημαίνει ακόμη, ότι η η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Γιαννόπουλου έχει ως εξής:

«Η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.

Η δικαίωση μου από το ΣτΕ πρόσφατα, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την αντικατάστασή μου, τον περασμένο Μάιο, που έγινε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της εξαιρετικά τιμητικής και με άκρως επιστημονικά κριτήρια πρότερης τοποθέτησής μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Αποτελεί και την προσωπική επιβράβευση της λειτουργίας μου ως επιστήμονα που από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού, τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια το κανονιστικό πλαίσιο και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.

Επί των ημερών μου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία πολύ σοβαρά ζητήματα στο προσφυγικό, στο ζήτημα της γρίπης και στην πρόληψη ενδημικών νόσων γεγονός που λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας στο κοινωνικό σύνολο.

Ωστόσο η παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας αγνόησε προκλητικά κάθε έννοια νομιμότητας και επιδεικτικά με κάθε έλλειψη σεβασμού στις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να διακόψει βίαια τα καθήκοντά μου, με στοιχείο τον τραμπουκισμό.

Αγνόησε επίσης, με γνώμονα την εμμονική στάση της στο πρόσωπό μου, το επιστημονικό μου πεδίο και τη διάθεσή μου να συμβάλλω στη προσπάθεια που κάνει η χώρα να ανταπεξέλθει στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας αλλά και τις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας

Στα αδιέξοδά της, στα προβλήματά της και την αντισυνταγματική της συμπεριφορά η απάντησή μου θα είναι και πάλι θεσμική.

Η επιστημονική και πολιτική ιστορία μου καθιστούν επιβεβλημένη την προσφυγή μου στη Δικαιοσύνη επιφυλασσόμενος και κάθε άλλης νόμιμης αντίδρασής μου, καθώς θίγονται ευθέως η αξιοπρέπειά μου, η ηθική μου αλλά και η νομική πλευρά ζητημάτων.

Στη παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με λύπη μου διαπιστώνω ότι της περισσεύουν μόνο οι κραυγές και της λείπει το θάρρος. Την βαθύτατα προσβλητική και αντιθεσμική συμπεριφορά της, την παραδίδω στην κρίση της κοινωνίας, αλλά και του Πρωθυπουργού, επί των ημερών του οποίου τοποθετήθηκα στην τιμητική αυτή θέση».

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το υπ. Υγείας απολύει ξανά τον Αθ. Γιαννόπουλο - Ποιά είναι τα νέα μέλη του ΔΣ