ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, κατά του ΕΚΑΒ

Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με συγκεκριμένα περιστατικά που κατέληξαν ή κινδύνεψε η ζωή τους, θα καταθέσει η ΠΟΕΔΗΝ για το ΕΚΑΒ την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου. Η αναφορά, στρέφεται κατά του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, με συγκεκριμένα περιστατικά που έχασαν τη ζωή τους ή κινδύνεψε η ζωή τους από τη διαχειριστική ανεπάρκεια της Διοίκησης και της κυβέρνησης που προκαλεί τη διάλυση του Κέντρου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, κατά του ΕΚΑΒ

Θα καθίσουν «στο σκαμνί» οι «τζάμπα μάγκες», για τις τζάμπα ανθρώπινες ζωές που χάνονται, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

Η κυβερνητική αφασία στο ΕΚΑΒ κοστίζει ζωές, ενώ είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις στις διακομιδές των απομακρυσμένων περιοχών και όταν φθάνουν στα Νοσοκομεία είναι αργά. Διαπιστώνεται ο θάνατός τους.

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια και ο Πολάκης

- Μεγαλοπρεπή εγκαίνια Τομέα ΕΚΑΒ στο Νομό Χανίων. Εκλογική περιφέρεια του κου Πολάκη, από τον ίδιο τον Πολάκη. Χωρίς να υπάρχει κανένας Διασώστης. Για τα ψηφαλάκια ρε γαμώτο. Οι διακομιδές συνεχίζουν να γίνονται από το ΕΚΑΒ Χανίων ή Ρεθύμνου με μία ώρα καθυστέρηση. Πεθαίνουν οι Ασθενείς, αλλά ποιος νοιάζεται!!!
- Εγκαίνια Τομέα ΕΚΑΒ στον Τύρναβο Λάρισας. Χωρίς κανένα Ασθενοφόρο και με ένα Διασώστη
- ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ Διακομιδές από ιδιωτικά Ασθενοφόρα ταξί
- ΧΡΥΣΕΣ Αεροδιακομιδές από Ιδιωτικές Εταιρείες
- Προς απόλυση 50 Διασώστες που υπηρετούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στα νησιά. Θα θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης το χειμώνα, λόγω των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στα Κέντρα Φιλοξενίας

Οι Υπουργοί Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι για την κατάσταση της Προνοσοκομιακής Φροντίδας της χώρας μας. Με τις παραλήψεις και την διαχειριστική ανεπάρκειά τους, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Για να κρύψουν τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες απειλούν, εκβιάζουν τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Λένε συστηματικά ψέματα.

Γιατί δεν επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός των 96 ασθενοφόρων;

Η κυβερνητική αφασία συνεχίζεται.
- Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια των 96 ασθενοφόρων με προγράμματα ΕΣΠΑ.
- Δεν ανακατανέμουν Ασθενοφόρα από μια περιοχή που κάθονται σε άλλη που είναι απαραίτητα.
- Δεν διαθέτουν μικροκονδύλια για την επισκευή χαλασμένων Ασθενοφόρων που συνεχίζουν να βρίσκονται στα μουσεία – γκαράζ των κατά τόπους ΕΚΑΒ, παρά τη δημόσια κατακραυγή.
- Στις απομακρυσμένες περιοχές δεν υπάρχουν σταθμοί ΕΚΑΒ και οι διακομιδές γίνονται κατά περίπτωση από τα Κέντρα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν Ασθενοφόρα και Πληρώματα Ασθενοφόρων με αποτέλεσμα πολλές βάρδιες να είναι ακάλυπτες. Όποιος αρρωστήσει σε ακάλυπτη βάρδια και δεν διαθέτει ιδιωτικό μέσο μεταφοράς, δυστυχώς πεθαίνει.

Δυστυχώς πολυτραυματίες από τροχαία ή άλλα επείγοντα περιστατικά καταλήγουν σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία μία ώρα μετά το συμβάν. Η αποκατάσταση της υγείας τους, είναι θέμα τύχης και όχι ιατρικής αντιμετώπισης. Πολλές φορές φτάνουν καθυστερημένα και το μόνο που γίνεται είναι να διαπιστώνεται ο θάνατός τους.

Πως θα αιμοδοτήσει ο ΕΟΠΥΥ το ΕΚΑΒ;

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε περιχαρής τη δυνατότητα του ΕΚΑΒ να χρηματοδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους Υγείας είναι δυσθεώρητες.

Εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης ο ΕΟΠΥΥ ξεχνάει μονίμως να εξοφλήσει έστω μέρος των Νοσηλίων προς τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση προχωρά συνεχώς σε Νομοθετικές ρυθμίσεις συμψηφισμού των οφειλών.

Από πού λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ θα χρηματοδοτήσει το ΕΚΑΒ;

Η κυβέρνηση προχώρησε σε Νομοθετική ρύθμιση που ανοίγει την Κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης του συνόλου των διακομιδών (επίγειων, πλωτών και εναέριων).

Με μία άκρως Αντισυνταγματική Διάταξη, παραχωρεί σε ιδιώτες τις διακομιδές. Η κυβέρνηση τη στιγμή που ψάχνει ισοδύναμα ακόμη και για τα συσσίτια, θα διαθέσει πολύ περισσότερα χρήματα στους ιδιώτες, από τα χρήματα που χρειάζονται για επισκευή πολλών χαλασμένων Ασθενοφόρων.

Οι ιδιώτες ήδη λειτουργούν ανεξέλεγκτα, παρότι δεν επιτρέπεται να λειτουργούν ως ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ – ΤΑΧΙ.
Οι πιο κερδοφόρες διακομιδές για τους ιδιώτες είναι οι μεταφορές με εναέρια και πλωτά μέσα. Εδώ το κόστος δεν καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις. Καθορίζεται αλλά καρτ.

Αντιθέτως το κόστος των Αεροδιακομιδών με μεταφορικά μέσα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθορίζεται με Υπουργικές Αποφάσεις. Γιατί;
Η κυβέρνηση αρνείται να ανανεώσει τις συμβάσεις 50 Διασωστών – Πληρωμάτων Ασθενοφόρων που υπηρετούν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ στα νησιά και μάλιστα σε περίοδο που αυξάνονται οι διακομιδές λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.
Θα θρηνήσουμε πολλά θύματα μεταναστών και προσφύγων σε περίπτωση που επιμείνει η κυβέρνηση, καταλήγει μεταξύ άλλων στην αιχμηρή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία.