ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Λαμίας: Καλύφθηκαν τα κενά - Συνδράμουν Γενικοί και Αγροτικοί Ιατροί

Επιλύονται σταδιακά, τα προβήματα που προέκυψαν στο νοσοκομείο Λαμίας, στο οποίο ο διοικητής ανακοίνωσε χθες το λουκέτο, εξαιτίας της ασθένειας 3 από τους 4 αναισθησιολόγους του τμήματος. Οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου καλύφθηκαν, ενώ με την συνδρομή Γενικών και αγροτικών Ιατρών από τα διασυνδεδεμένα με το Νοσοκομείο Κέντρα Υγείας της περιοχής, αντιμετωπίζεται το ζήτημα κάλυψης των εφημεριακών αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Νοσ. Λαμίας: Καλύφθηκαν τα κενά - Συνδράμουν Γενικοί και Αγροτικοί Ιατροί

Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων, στο Δημαρχείο της πόλης συνάντηση τοπικών φορέων με αντικείμενο τα οξέα και χρονίζοντα προβλήματα του ΓΝ Λαμίας. Στην συνάντηση ήταν προσκεκλημένοι η διοίκηση της 5ης ΥΠε, με εκπροσώπους τον διοικητή κ. Νέστορα Αντωνίου και τον υποδιοικητή κ. Δημήτριο Δημητριάδη και τον διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ζυγούρη Παναγιώτη .

Κατά την τοποθέτησή τους οι διοικητές της 5ης ΥΠΕ, ανέφεραν ότι:

- Καλύφθηκαν οι άμεσες ανάγκες του Νοσοκομείου που προέκυψαν από την αιφνίδια ασθένεια των 3 από τους 4 αναισθησιολόγους του τμήματος. Πιο συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η παρουσία αναισθησιολόγων (από τα Νοσοκομεία Τρικάλων, Χαλκίδας και Άμφισσας) για τη διεξαγωγή τακτικών και εκτάκτων χειρουργείων αλλά και την κάλυψη του τακτικού και εφημεριακού προγράμματος έως την επιστροφή των γιατρών που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια (15 με 20 Νοεμβρίου).

- Επιπλέον, με την συνδρομή Γενικών Ιατρών και αγροτικών Ιατρών από τα διασυνδεδεμένα με το Νοσοκομείο Κέντρα Υγείας της περιοχής, αντιμετωπίζεται το ζήτημα κάλυψης των εφημεριακών αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

- Το Νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί το αμέσως επόμενο διάστημα, δίχως προβλήματα στην εφημεριακή του κάλυψη, με μικρές όμως καθυστερήσεις και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων ημερών, σε σχέση με τον προγραμματισμό των τακτικών χειρουργείων.

- Στην κατεύθυνση της μεσοπρόθεσμης αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, έχουν ήδη προκηρυχθεί τέσσερις (4) μόνιμες θέσεις παιδιάτρων, δύο (2) μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων και μία (1) θέση επικουρικού αναισθησιολόγου.

- Για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου, προτάθηκε η συνεργασία του Επιστημονικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Νοσοκομείου με την ΥΠΕ, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς οι ανάγκες σε προσωπικό έτσι να ενταχθούν στον άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων της περιφέρειας.

Στην συνάντηση αυτή επισημάνθηκαν, από τον Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Λαμίας, μέσα από την κατάθεση των θέσεων και των απόψεων όλων των συμμετεχόντων και κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η διοίκηση της 5ης ΥΠε συμφώνησε να συνεργαστεί με ομάδα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Νοσοκομείο, προκειμένου να δοθούν άμεσες και πρακτικές λύσεις σε διάφορα ζητήματα του Νοσοκομείου.