ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αιχμή του δόρατος για την ΠΦΥ η Μονάδα ΠΕΔΥ - Οίκος Ναύτου στον Πειραιά

Ως αιχμή του δόρατος για την ενίσχυση της ΠΦΥ, θα λειτουργεί εφεξής η Μονάδα ΠΕΔΥ στον Οίκο Ναύτου στον Πειραιά, η οποία εγκαινιάστηκε χθες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΓΓ αρμόδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

Αιχμή του δόρατος για την ΠΦΥ η Μονάδα ΠΕΔΥ - Οίκος Ναύτου στον Πειραιά

Στην Μονάδα υπηρετούν σήμερα 85 ιατροί (προηγουμένως η μονάδα διέθετε μόνο 7 γιατρούς), 19 οδοντίατροι και 113 άτομα νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού. Η Μονάδα διαθέτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, σύγχρονο ακτινολογικό εργαστήριο, μαστογράφο, ορθοπαντογράφο, οστική πυκνότητα, υπέρηχους, φυσικοθεραπευτήρια, μικροβιολογικό εργαστήριο και Τμήμα Επειγόντων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των οδοντιατρικών και οδοντοπροσθετικών και του ΚΒΕΑ.

Λειτουργεί από τις 7.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ., και με προοπτικές επέκτασης του ωραρίου εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το μήνα Οκτώβριο εξυπηρετήθηκαν συνολικά περίπου 22.000 ασθενείς, με καθημερινά αυξητική τάση.

Τέλος επισημαίνεται ότι η λειτουργία της μονάδας αυτής απέφερε σημαντικό οικονομικό όφελος, της τάξης των € 540.000 ετησίως (συν άνω των 100.000 λειτουργικά έξοδα), από την απελευθέρωση τριών μισθωμένων κτιρίων στον Πειραιά, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ