ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χριστοφιλοπούλου για Guardian: Έχει ευθύνες η κυβέρνηση - Θα έπρεπε να πάνε σπίτι τους

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας επιρρίπτει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή δημοσίευμα του Guardian, σύμφωνα με το οποίο, η υγεία στην Ελλάδα παραπαίει και πως «Οι ασθενείς αντί για να ζήσουν πεθαίνουν».

Χριστοφιλοπούλου για Guardian: Έχει ευθύνες η κυβέρνηση - Θα έπρεπε να πάνε σπίτι τους

«Το δημοσίευμα της Guardian αναδεικνύει τα συστηματικώς καταγγελλόμενα από εμάς προβλήματα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, ασθενείς και μη, και διασύρει διεθνώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου και συνεχίζει:

«Για φέτος προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρά το περσινό φιάσκο, δεν έχουν γίνει! Είμαστε ακάλυπτοι μήνα Ιανουάριο, εν μέσω έξαρσης της γρίπης! Οι μόνιμες προσλήψεις που θα αντιμετώπιζαν οριστικά το πρόβλημα έχουν αντικατασταθεί, με τεχνάσματα, από επιχορηγούμενα ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Αντ’ αυτών, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναλώνεται σε μεγαλοστομίες και τζάμπα μαγκιές. Θυμίζουμε την κατάπτυστη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη για τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα: «...βγάζουν πολύωρα ρεπορτάζ ότι λείπει ένα σεντόνι από κάποια νοσοκομεία, που δεν λείπει πια, ή μια σύριγγα, που δεν λείπει πια...».

«Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ήδη να έχουν πάει σπίτι τους!», τονίζει η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

Διαβάστε ακόμη:

Άραγε το πιο βαθύ σκοτάδι πέρασε; Ένας απολογισμός για την υγεία, την χρονιά που πέρασε

Έτσι θα μεταμορφώσουμε το ΕΣΥ σε ένα από τα 5 καλύτερα της Ευρώπης - Το όραμα της Πρωτοβουλίας