ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Ο λαϊκισμός του Τσίπρα - Ποιες προσλήψεις; Πάνω από 7.500 άτομα έχουν αποχωρήσει

«Λαϊκισμό και ψέματα», χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή χθες, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «Όσο έσχισε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ο κος Τσίπρας άλλο τόσο προσλήφθηκε ο αριθμός του προσωπικού που ανακοίνωσε».

ΠΟΕΔΗΝ: Ο λαϊκισμός του Τσίπρα - Ποιες προσλήψεις; Πάνω από 7.500 άτομα έχουν αποχωρήσει

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, 7.695 μόνιμοι αποχώρησαν επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσλήφθηκαν 700 μόνιμοι από προκήρυξη προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι 4.000 μέσω του ΟΑΕΔ έγιναν 2.000. Προσθέτει δε, πως «η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές των Ασθενών».

Και συνεχίζει η Ομοσπονδία στον σχολιασμό της:

«Τα Κέντρα Υγείας κλείνουν σαν τράπεζες το μεσημέρι. Βλέπουμε το προσωπικό με τα κιάλια. 25.000 μόνιμοι υπάλληλοι αποχώρησαν την περίοδο της κρίσης. Δεν τηρήθηκαν καν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για κάθε πέντε αποχωρήσεις 1 πρόσληψη. Μηδενικές προσλήψεις. 40.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων.
Η αναλογία είναι για κάθε 10 μόνιμους υπαλλήλους που φεύγουν, έρχεται ένας (1) υπάλληλος και μάλιστα με ελαστικές μορφές απασχόλησης και κανένας μόνιμος.

Ντροπή κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη να λέτε ψέματα για προσλήψεις.
Οι 2.000 ήρθαν τελικά στα Νοσοκομεία από τις 4.000 που τάζατε, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (προγράμματα STAGE του ΟΑΕΔ)».

Αναφορικά με τις ελλείψεις βασικών αναλωσίμων, διαγνωστικών και γενικότερου εξοπλισμού, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει:

«Οι Ασθενείς κάνουν το γύρο του θανάτου από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο να βρουν Αξονικό, γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό για διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου. Πολλές φορές η καθυστέρηση καθίσταται μοιραία για τη ζωή τους. Αυτοκολακεύεστε κύριε Τσίπρα και κύριε Πολάκη!!!»

Η περίπτωση της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο...κόκκινο βρίσκεται η λειτουργία της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», με ό,τι αυτό οδυνηρό συνεπάγεται για τους νοσηλευόμενους και τους εργαζόμενους.

Δραματικές ελλείψεις προσωπικού, μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων αλλά και των «ταπεινών» υλικών (γάντια, σύριγγες, υποσέντονα, γάζες), ράντζα σε 7κλινους θαλάμους, διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, συνθέτουν την εικόνα της συγκεκριμένης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου, όπως την αποτύπωσαν σε καταγγελία τους 18 γιατροί και νοσηλευτές και την απέστειλαν στον διοικητή του «Σωτηρία» και στο υπουργείο Υγείας.

«Η κατάσταση είναι πλέον μη διαχειρίσιμη. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνουν ημέρα με την ημέρα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και των τριτοκοσμικών συνθηκών νοσηλείας (1 Νοσηλεύτρια για 40 Ασθενείς στη βάρδια, ελλείψεις υλικών καθαριότητας, απολύμανσης, ελλείψει σε βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό κ.α.)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αποκάλυψε και την καταγγελία του προσωπικού της πνευμονολογικής κλινικής.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχουν μείνει ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι και αναγκάζονται να κάνουν αλλεπάλληλες εφημερίες για να λειτουργεί η κλινική στοιχειωδώς.

Επιπλέον, καταγγέλλουν πως η κατάσταση στην κλινική επιδεινώνεται από τη μεγάλη έλλειψη φαρμάκων και υλικών. Δεν χορηγούνται φάρμακα σε ασθενείς διότι δεν υπάρχουν στο φαρμακείο του νοσοκομείου ενώ το πρόβλημα επιτείνεται από τις ελλείψεις σε γάντια, υποσέντονα, σύριγγες, ιματισμό.

Οι Θάλαμοι Νοσηλείας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης. Ο σχεδόν ανύπαρκτος φωτισμός και η μη λειτουργία των κουδουνιών ενδοεπικοινωνίας αναφέρονται ως τα δύο βασικότερα, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των Ασθενών.

Οι εργαζόμενοι στην γραπτή καταγγελία τους επισημαίνουν τον αγώνα δρόμου που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να βρουν φάρμακα και υλικά χωρίς αποτέλεσμα. Είναι συχνό δε το φαινόμενο της νοσηλείας ασθενών σε ράντζα. Σε 7κλινους θαλάμους καταγγέλλουν ότι νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Επίσης καταγγέλλουν εργασιακή εξουθένωση. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως εργάζονται με 1 ρεπό την εβδομάδα, διπλοβάρδιες το ίδιο 24ωρο, μονοβάρδιες σε πνευμονολογικά περιστατικά και διασωληνωμένους ασθενείς, ότι γίνεται ανάκληση αδειών λόγω ελλείψεων προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι για όλο το κτήριο όπου στεγάζεται η 6η Πνευμονολογική κλινική υπάρχει ένας τραυματιοφορέας!

Οι εργαζόμενοι τέλος, ζητούν τη στελέχωση της κλινικής και επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον το υπάρχον προσωπικό της κλινικής να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών.

Διαβάστε ακόμη:

Τσίπρας από τη Βουλή: Δεν ισχυρίζομαι ότι η υγεία έγινε παράδεισος - Εξεταστική για μεγάλα σκάνδαλα