ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Ταμπού η κατάθλιψη - Να ενισχυθεί ο τομέας της ψυχικής υγείας

Η κοινωνία μας διατηρεί ακόμα «ταμπού» για όλες τις μορφές ψυχικών ασθενειών, το ίδιο και για την κατάθλιψη, τονίζει στο μήνυμά της η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχης Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη, καλώντας να ενισχυθεί ο τομέας της ψυχικης υγείας.

Παπακώστα: Ταμπού η κατάθλιψη - Να ενισχυθεί ο τομέας της ψυχικής υγείας

Αναλυτικά, το μήνυμα της κυρία Παπακώστα έχει ως εξής:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη. Με το κεντρικό μήνυμα «Ας μιλήσουμε» επιχειρείται η εξάλειψη του στίγματος γύρω από αυτή την ψυχική νόσο.

Τόσο παγκοσμίως όσο και στην Χώρα μας, το ποσοστό των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται. Δυστυχώς, η κοινωνία μας διατηρεί ακόμα «ταμπού» για όλες τις μορφές ψυχικών ασθενειών, έτσι και για την κατάθλιψη.
Είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε στην ενημέρωση και να ενθαρρύνουμε όσους πάσχουν από κατάθλιψη να αποδεχθούν την ασθένεια και να την αντιμετωπίσουν, ζητώντας βοήθεια από ειδικούς.
Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, πρέπει να ενισχυθεί ο τομέας της Ψυχικής Υγείας και να ολοκληρωθεί επιτέλους η πραγματική του μεταρρύθμιση.»

Διαβάστε ακόμη:

Δυσαρεστημένοι & φοβισμένοι οι Έλληνες από το κοινωνικό κράτος, την κυβέρνηση & τις μεταρρυθμίσεις

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2017 - «Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε»