ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Μυτιλήνης: Οι γιατροί εξαιρούνται από τις μεταθέσεις άγονων περιοχών

Την έντονη διαμαρτυρία του καταθέτει ο ιατρικός κόσμος του νοσοκομείου Μυτιλήνης, διότι εξαιρείται από τη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας, που αφορά στη διατήρηση της θέσης τους μετά από μεταθέσεις και μετακινήσεις από άγονες περιοχές.

Νοσ. Μυτιλήνης: Οι γιατροί εξαιρούνται από τις μεταθέσεις άγονων περιοχών

Ειδικότερα, οι γιατροί του νοσοκομείου Μυτιλήνης διαμαρτύρονται, διότι αν και με το άρθρο 29 του Ν.4461/2017 παρέχεται η δυνατότητα στους ειδικευμένους γιατρούς και οδοντίατρους κλάδου Ε.Σ.Υ που υπηρετούν σε νοσοκομεία και αποκεντρωμένες μονάδες Υγείας των Δ.Υ.ΠΕ. άγονων Α΄ περιοχών, όταν συμπληρώνουν συνολική και πραγματική υπηρεσία πέντε ετών σε αυτά, να μετατίθενται διατηρώντας το βαθμό που κατέχουν, σε νοσοκομείο, αποκεντρωμένη μονάδα των Δ.Υ.ΠΕ. οποιασδήποτε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση της ίδιας ειδικότητας, οι ίδιοι εξαιρούνται.

Είναι εντελώς παράλογο, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ πολύ περισσότερο που σε απόφαση του Υπουργείου Υγείας που αφορούσε στην παροχή κινήτρων για τους επικουρικούς γιατρούς τον Ιούνιο του 2015, δηλαδή δύο χρόνια πριν την ψήφιση της σχετικής ρύθμισης, το νησί της Μυτιλήνης είχε χαρακτηριστεί ως άγονη και προβληματική περιοχή λόγω των γεωγραφικών, κοινωνικών, συγκοινωνιακών και οικονομικών τους συνθηκών.

«Αναρωτιόμαστε τι έχει αλλάξει από τον Ιούνιο του 2015; Οι λόγοι που επέβαλλαν τον χαρακτηρισμό ως άγονης περιοχής του νομού της Λέσβου έχουν εκλείψει; σημειώνει η ΟΕΝΓΕ, ζητώντας να παρέχεται και στους γιατρούς του νοσοκομείου της Μυτιλήνης η δυνατότητα μετάθεσης.

Διαβάστε ακόμη:

Μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ σε 16 αγροτικούς γιατρούς απομακρυσμένων περιοχών

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Παραπληροφόρηση για το πρωτοχρονιάτικο περιστατικό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης