ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ν. Δημοκρατία: Αδιέξοδες και κοστοβόρες κρατικές δομές οι ΤΟΜΥ

Σκληρή κριτική για ακόμη μία φορά στο θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των μονάδων ΤΟΜΥ ασκεί η Νέα Δημοκρατία, μέσα από τους Τομεάρχες Υγείας της Ν. Δημοκρατίας βουλευτές κ.κ. Βασίλη Οικονόμου και Ιάσονα Φωτήλα.

Ν. Δημοκρατία: Αδιέξοδες και κοστοβόρες κρατικές δομές οι ΤΟΜΥ

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς νόημα συνεχίζει να στήνει τις ΤΟΜΥ ( Εύοσμος Θεσ/νικης) σπαταλώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Αναλυτικά η ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας έχει ως εξής:

«Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην αντίθεσή μας για την δημιουργία των ΤΟΜΥ ως μια αδιέξοδη κοστοβόρα και εντελώς άχρηστη κρατική δομή επί των ήδη κρατικών δομών των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ που ήδη λειτουργούν. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία στην προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτοβάθμια υγεία, αυτή τη φορά με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΤΟΜΥ του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού. Στην περιοχή Ηλιούπολης που ανήκει στον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού νοικιάστηκε ένας χώρος με μίσθωμα 550 ευρώ μηνιαίως και με ποσό διαγωνισμού για την αναδιαμόρφωσή του 21.080 ευρώ.

Από τις τρεις εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές οι δύο όλως τυχαίως είναι και αυτές που όπως πληροφορηθήκαμε έχουν αναλάβει όλα τα έργα των ΤΟΜΥ και εννοείται πως η μία από αυτές κέρδισε και τον διαγωνισμό. Σε απόσταση 500 μέτρα περίπου από την εν λόγω ΤΟΜΥ υπάρχει τριώροφο κτίριο του ΙΚΑ το οποίο και έχει κλείσει, ενώ σε απόσταση 1000 μέτρων είναι και το Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Η απορία μας είναι αν υπήρξε δίαυλος επικοινωνίας με τον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού προκειμένου να ενημερωθείτε αν υπάρχει χώρος για δωρεάν παραχώρηση και να μην δείξετε για μια ακόμη φορά σημάδια κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

Την στιγμή που υπάρχουν ήδη μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας σε ελάχιστη απόσταση από τον ενοικιαζόμενο χώρο για την ΤΟΜΥ, αντί να ενισχύσετε το Κέντρο Υγείας η να αξιοποιήσετε τον χώρο του πρώην ΙΚΑ, σπαταλάτε εκ νέου χρήματα για μια «νέα» μονάδα!!!

Κατόπιν αυτών,Ερωτάστε:

1. Για ποιο λόγο προβήκατε σε μίσθωση ακινήτου και δεν εξετάσατε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δωρεάν χώρος;

2. Η εταιρία που τελικά κέρδισε τον διαγωνισμό αληθεύει ότι έχει πάρει και άλλα έργα των ΤΟΜΥ;

3. Θεωρείτε ότι εγκαταλείποντας το Κ.Υ Ευόσμου στην τύχη του και δημιουργώντας μια νέα μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας δίπλα του, αναβαθμίζετε και στηρίζετε την πρωτοβάθμια υγεία στην Θεσσαλονίκη;»

Διαβάστε ακόμη:

Ν.Δ.: 13 μικρά υπουργεία Υγείας, κατάργηση των ΤΟΜΥ & ΣΔΙΤΝ.Δ.: 13 μικρά υπουργεία Υγείας, κατάργηση των ΤΟΜΥ & ΣΔΙΤ

ΠΦΥ: Οι επαγγελματίες υγείας στις ΤΟΜΥ πιάνουν το όπλο τους - Ομιλίες, δράσεις, παρεμβάσεις

Ν. Δημοκρατία: Στο νοσ. Κέρκυρας κινδυνεύουν ακόμη και τετραπληγικοί - Ξαφνική διακοπή θεραπείαςΠΦΥ, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση & Χρονίως Πάσχοντες - Οι προτεραιότητες της Ν.Δ. εφόσον εκλεγεί

Ξανθός: Επανασχεδιασμός του ΕΣΥ, σύσταση νέων ειδικοτήτων & Επείγουσα Ιατρική

Ο Ξανθός αλλάζει το σύστημα προσλήψεων προσωπικού στο ΕΣΥ - Μέχρι τον Ιούνιο 1.000 μόνιμες θέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ