ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπαργιώτας: Πείτε μας πότε θα εκπονηθεί το εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών

Μπαργιώτας: Πείτε μας πότε θα εκπονηθεί το εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών

Το θέμα ολοκλήρωσης της θητείας της Εθνικής Συντονίστριας για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, επαναφέρει εκ νέου στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Μπαργιώτας, ρωτώντας πότε επιτέλους θα εκπονηθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, απαντώντας στις 13/03/2018 σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή για την έλλειψη Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά των Ναρκωτικών, ο Υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «Αυτό που υπήρχε ως μεγάλο έλλειμμα -και σωστά το εντοπίζετε- ήταν ένα συνολικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει τις συνέργειες και τη διασύνδεση ανάμεσα στις δομές. Αυτό μας λείπει πραγματικά. Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη περίοδο αυτό που για εμάς ήταν σε προτεραιότητα ήταν να διασφαλίσουμε την λειτουργικότητα και την επιβίωση των σημερινών δημόσιων φορέων που παρέχουν υπηρεσίες κατά των ναρκωτικών και γενικά κατά των εξαρτήσεων… Πήγε λίγο πίσω η εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Υπάρχει Εθνική Στρατηγική 2014 - 2020. Αυτό που μένει είναι να γίνει πιο λεπτομερές το σχέδιο δράσης και να μην είναι απλώς η συνάθροιση των επιμέρους σχεδίων κάθε φορέα».

Είχε προηγηθεί στις 22/01 η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών για το 2018. Στη συνεδρίαση ο Υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, «παρά την έλλειψη εθνικής στρατηγικής, τα τελευταία χρόνια γίνεται αθόρυβη μεν, πολύ σημαντική δε δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» και η Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών τόνισε ότι «η Επιτροπή θα εργαστεί πάνω στις προτεραιότητες που τέθηκαν από τον Υπουργό. Στόχος της επιτροπής είναι η εκπόνηση εθνικής στρατηγικής και εθνικού σχεδίου δράσης».

Ωστόσο, παρόλο που από τον Ιούνιο του 2013 διορίστηκε Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών η κ. Χρ. Παπουτσοπούλου–Διαμαντοπούλου (ΦΕΚ Φύλλο 251, 5 Ιουνίου 2013) με θητεία 5 ετών που λήγει σήμερα, Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά δεν έχει ακόμα εκπονηθεί και μάλιστα από το 2013 έως σήμερα παρατηρείται πλήρης αδράνεια στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της.

Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό:

1) Πότε θα εκπονηθεί και εγκριθεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών; Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μετά την πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών στις 22/01;

2) Με την ολοκλήρωση της πενταετούς θητείας της Εθνικής Συντονίστριας για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών πως αξιολογείτε τη δράση της; Θα προτείνετε την ανανέωση της θητείας της;

Διαβάστε ακόμη:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει δύο νέες ψυχοδραστικές ουσίες

Καυστικός Μπαργιώτας για προσλήψεις επικουρικών - Αυτή κυβέρνηση έρχεται από παλιά

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός: «Μαύρος» Νοέμβριος για τους νέους – «Θέρισε» 130 ανθρώπους από 18 ως 64 ετών

Θρίλερ στις Σπέτσες: Νεκρός 26χρονος μετά από εγληματική επίθεση -Ο θάνατος είχε αποδοθεί σε τροχαίο

Lockdown: Ξεχάστε τις διακοπές των Χριστουγέννων - Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Έγκλημα στη Μάνη: «Τη ζήλευε παθολογικά, του γύρισε το μυαλό, πήρε την καραμπίνα και την πυροβόλησε»

Δημήτρης Βερβεσός: Πειθαρχική διαδικασία για το πάρτι του προέδρου του ΔΣΑ

Lockdown - Παπαευαγγέλου στο Newsbomb.gr: Καμία συζήτηση ακόμα για άρση των μέτρων

Νέες απειλές από το καθεστώς Ερντογάν: Ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας - Θα ελέγχουμε τα πλοία σας

Θρήνος στις Σέρρες για τον 25χρονο Θοδωρή που πέθανε από κορονοϊό

Καιρός: Τελειώνει η ανομβρία το Σαββατοκύριακο; Η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου

Συντάξεις: Για ποιους αναμένονται αυξήσεις έως 204 ευρώ - Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά

Άγριος καβγάς Άδωνι με δημοσιογράφο για τους νεκρούς: Φυσικά θα πανηγυρίζω που η Ελλάδα τα πάει καλά

Κορονοϊός: Πέθανε 37χρονος αστέρας του bodybuilding λόγω του ιού