ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπουργείο Υγείας: Άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τους επικουρικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Επείγουσα εγκύκλιο προς τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία απόλυση επικουρικού γιατρού ή λοιπού προσωπικού, απέστειλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Υπουργείο Υγείας: Άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τους επικουρικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ

Περίπου 2.900 επικουρικοί γιατροί και 1.000 εργαζόμενοι απειλούνται με άμεση απόλυση λόγω της δημοσιοποίησης του σκεπτικού των σχετικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην εγκύκλιο, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, τονίζουν ότι επίκειται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπηρετεί στα νοσοκομεία και τους λοιπούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, εποπτείας του υπουργείου.

«Κατόπιν αυτού, καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει, ακόμα και εάν συνεπεία παρατάσεων, η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες. Περαιτέρω, η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται και γίνεται κανονικά, χωρίς να χρειάζεται η προηγούμενη θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής» αναφέρει η εγκύκλιος.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τους επικουρικούς γιατρούς, για τους οποίους το υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι: «όταν κοινοποιηθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα αντιμετωπιστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με κάθε νόμιμο τρόπο».

Διαβάστε επίσης:

ΟΕΝΓΕ: Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι επικουρικοί γιατροί

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε για την Παρασκευή 22/6 η ΠΟΕΔΗΝ