ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΕΛΛΕ: Αντιδρούν σε τροπολογία για τη βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) σε νομοθετική ρύθμιση για τη βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με τις ενέργειές της ανοίγει την πόρτα σε άτομα με ελλιπή τυπικά προσόντα να ασκούν την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

ΣΕΛΛΕ: Αντιδρούν σε τροπολογία για τη βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος

«Εν μέσω εθνικού πένθους και στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής ψηφίζεται σήμερα τροπολογία η οποία:

α) νομιμοποιεί τους αποφοίτους κέντρων ελευθέρων σπουδών εξισώνοντας την πρακτική εμπειρία τους με τα πτυχία λογοθεραπείας

β) νομιμοποιεί αποφοίτους μεταπτυχιακών λογοθεραπείας της αλλοδαπής χωρίς δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος στην χώρα κτήσης του τίτλου σπουδών γ) παρατείνει την περίοδο προσκόμισης δικαιολογητικών των επαγγελματιών που εμπίπτουν στις μεταβατικές διατάξεις για ακόμα ένα έτος (ήταν ήδη δύο έτη)», σημειώνει ο ΣΕΛΛΕ.

Όπως υποστηρίζουν οι Λογοθεραπευτές, «αφού πέρασαν 15 χρόνια για να ρυθμιστεί νομοθετικά το επάγγελμα του λογοθεραπευτή (ΠΔ 176/2014), αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ξαναρύθμισε (ΠΔ 49/2016), επιστρέφει για να το «ξαναρυθμίσει» με την επίμαχη τροπολογία την οποία εισηγήθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Λιβανίου και Παπαδόπουλος».

«Όλοι οι πτυχιούχοι επιστήμονες του κλάδου μένουμε απορημένοι θεατές εμπρός στην στάση της κυβέρνησης που δεν διστάζει μπροστά στην υποτίμηση μιας επιστήμης υγείας που υπηρετεί ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο καθένας λοιπόν ας αναλάβει τις ευθύνες του!», καταλήγει η ανακοίνωση.