ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπαλωμενάκης σε Γεωργιάδη: Εκνευριστικά γελοία η τοποθέτηση για τη μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μπαλωμενάκης σε Γεωργιάδη: Εκνευριστικά γελοία η τοποθέτηση για τη μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τον έλεγχο τριών ορκωτών λογιστών που εντόπισαν μαύρη τρύπα 89 εκατ. ευρώ, οι εργασίες της εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία είναι στο τέλος τους.

«Με το που θα ανοίξει ξανά η Βουλή θα οριστεί η διαδικασία σύνταξης του πορίσματος» δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» 105,5.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά τις αποκαλύψεις, τόνισε ότι «το μαύρο γίνεται άσπρο και το άσπρο μαύρο. Επιφανές στέλεχος της ΝΔ (σ.σ. ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης) το παρουσίασε ως λογιστικό λάθος, αδιαφορώντας εάν πρόκειται περί γελοιότητας.

Έσπευσε χωρίς λόγο να πει ότι είναι λογιστικό υπόλοιπο, λες και τα λογιστικά υπόλοιπα είναι δεκάδων ή εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

Υπάρχει μία εγγραφή κάποιων εκατομμυρίων, κάθε χρόνο, ως ταμειακά διαθέσιμα. Όταν πήγαν οι ορκωτοί να ψάξουν τα πραγματικά διαθέσιμα, τα βρήκαν να λείπουν. Πήγαν σε όλες τις τράπεζες. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα» πρόσθεσε ο Α. Μπαλωμενάκης.

«Θεώρησα εκνευριστικά γελοία αυτή την τοποθέτηση. Τι πάει να πει 'λογιστικό υπόλοιπο'; Έχει ένα νόημα εάν μεταφέρεται σταθερά από έτος σε έτος και είναι μία σταθερά, μία παραδοχή ότι αυτό δεν υπάρχει.

Κάθε οργανισμός και εταιρεία πρέπει να έχει μία ειλικρίνεια στα βιβλία της. Ό,τι γράφεται πρέπει να είναι και πραγματικά διαθέσιμο, σε χρήμα δηλαδή. Είναι περισσότερο αναγκαίο για κρατικά χρήματα» προσθέτει.

«Υπάρχει δυσκολία και οι ορκωτοί την εντόπισαν, η έλλειψη στοιχείων και παραστατικών, για να πουν κατηγορηματικά κάτι. Αλλά το 'δεν δείχνω στοιχεία' σημαίνει 'τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια'. Γιατί δεν έχεις στοιχεία κύριε;» ρωτά με νόημα.

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης: Τον λόγο για τη «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχει τώρα η δικαιοσύνη

BEST OF NETWORK