ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο Χανίων: Νέο τμήμα με... δανεικό μηχάνημα και συμβασιούχο τεχνολόγο!

Την ερχόμενη Τρίτη εγκαινιάζεται το νέο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στα Χανιά. Επι 18 χρόνια έμενε στην αποθήκη η γ' κάμερα που προοριζόταν για το τμήμα, δύο γιατροί και μια συμβασιούχος τεχνολόγος τα στελέχη του.

Νοσοκομείο Χανίων: Νέο τμήμα με... δανεικό μηχάνημα και συμβασιούχο τεχνολόγο!

«Το συγκεκριμένο τμήμα είχε προβλεφθεί από τότε που κατασκεύστηκε το νοσοκομείο, ενώ από το 2000 είχε αγοραστεί η γ' κάμερα για να το εξοπλίσει. Το μηχάνημα έμενε όλα αυτά τα χρόνια στην αποθήκη, ώσπου απαξιώθηκε και αχρηστεύθηκε. Τώρα, η Πυρηνική Ιατρική λειτουργεί με μεταχειρισμένη γ' κάμερα που πήραμε από άλλο νοσοκομείο...», εξηγεί στο onmed ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, Αντώνης Κρασουδάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο τμήμα θα εγκαινιάσει την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Στο νέο τμήμα θα πραγματοποιούνται σπινθιρογραφήματα διαφόρων τύπων για τη διάγνωση καρδιολογικών, ουρολογικών, ενδοκρινολογικών και άλλων παθήσεων. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι θα εξυπηρετείται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών από την Δυτική Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα στελεχώνουν ένας μόνιμος και ένας επικουρικός γιατρός καθώς και μια τεχνολόγος με σύμβαση ορισμένου χρόνου...

Κακοτεχνίες

Το νοσοκομείο Χανίων είχε βρεθεί προ ημερών στο προσκήνιο, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με οροφές θαλάμων που... στάζουν!

Τοπικά μέσα μεταδίδουν πως οι σχετικές τεχνικές εκθέσεις έφεραν στο φως κακοτεχνίες στις σωληνώσεις και στη μόνωση. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες αποκατάστασης, με τη διοίκηση να αναφέρει πως χρειάζονται παρεμβάσεις σε 7 σημεία ώστε να σταματήσουν οι διαρροές.

Πρόσφατα εγκρίθηκε και κονδύλι για να γίνουν επισκευές στα πατώματα που έχουν φθαρεί.