ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη για τα αναδρομικά

Για την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται να μετατίθεται η κατάθεση της διάταξης που θα ορίζει τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών, στους γιατρούς του ΕΣΥ που έχουν δικαιωθεί βάσει αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας.

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη για τα αναδρομικά

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα προβλέπει την εφάπαξ καταβολή όλου του ποσού που αναλογεί σε κάθε άτομο.

Το σχέδιο νόμου αφορά συνολικά αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους με ειδικά μισθολόγια, εκτός των γιατρών, και στρατιωτικούς αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, το οποίο είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές που επιβλήθηκαν από την 1η-8-2012, σε βασικούς μισθούς και επιδόματα.

Το ποσό φτάνει τα 800 εκατομμύρια ευρώ (μετά τις κρατήσεις) και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας του. Τα μεγαλύτερα ποσά αναλογούν στους ενστόλους.

Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ορίζει ρητά ότι η επιστροφή των αναδρομικών σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ