ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε σύγχυση οι γιατροί για τα αναδρομικά

Αλαλούμ επικρατεί στα νοσοκομεία για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι γιατροί. Η ΟΕΝΓΕ ζητά επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας.

Σε σύγχυση οι γιατροί για τα αναδρομικά

Με αλλεπάλληλες ερωτήσεις στα λογιστήρια των νοσοκομείων, οι γιατροί προσπαθούν να... βγάλουν άκρη για τα ποσά που δικαιούνται. Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφορούν και πίνακες με ενδεικτικά ποσά, ανάλογα με τους βαθμούς των γιατρών.

Ωστόσο, η πληροφόρηση μέχρι στιγμής είναι ελλιπής, αφού κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά και να υπολογιστούν χρονοεπιδόματα και κρατήσεις.

Σε επιστολή που κοινοποιεί στον Ανδρέα Ξανθό, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) υποστηρίζει πως η ηγεσία του υπουργείου είχε δεσμευθεί στις αρχές Οκτωβρίου να ενημερώσει επίσημα τους γιατρούς και μάλιστα πριν κατατεθεί η σχετική ρύθμιση στη Βουλή.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γιατροί του ΕΣΥ, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει εκ μέρους του υπουργείου καμιά αναφόρά στο θέμα ούτε κλήθηκαν τα σωματεία να ενημερωθούν.

Η ΟΕΝΓΕ ζητά λεπτομέρειες για τα ποσά που αναμένεται να επιστραφούν στους γιατρούς βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας ενώ διεκδικεί επιστροφή του συνόλου των χρημάτων σε ειδικούς, ειδικευόμενους και επικουρικούς γιατρούς.

Η σχετική ρύθμιση αναμένεται εντός των ημερών στη Βουλή και θα αφορά χιλιάδες εργαζόμενους με ειδικά μισθολόγια, κυρίως ένστολους.

Διαβάστε επίσης:

Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη για τα αναδρομικά