ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο

Μετά τους φαρμακοποιούς και τους φυσιοθεραπευτές, και οι διαιτολόγοι διαμαρτύρονται για όσα προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο

Όλοι διαμαρτύρονται για το περιβόητο πλέον άρθρο 74 το οποίο ρυθμίζει μια σειρά από θέματα τα οποία σχετίζονται με τον τομέα της Υγείας. Ήδη ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι θα επανεξεταστεί η διάταξη που επιτρέπει στα γυμναστήρια να πωλούν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

Το ίδιο άρθρο δίνει στα ιδιωτικά γυμναστήρια τη δυνατότητα να παρέχουν και διατροφολογικές υπηρεσίες, αλλά και να διαθέτουν χώρους παρασκευής γευμάτων. Σύμφωνα με την Ένωση Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδας, «οι διατάξεις αυτές διαλύουν κάθε έννοια ελέγχου και νομιμότητας σε ότι αφορά υπηρεσίες διατροφικής υποστήριξης και διαιτολογίας. Παραδίδουν την υγεία των πολιτών στα χέρια επιχειρηματιών και εγκαταλείπουν στην τύχη τους όλους τους καταναλωτές χωρίς καμία απολύτως προστασία».

Οι διαιτολόγοι ζητούν άμεση τροποποίηση των επίμαχων ρυθμίσεων, ενώ οι φυσιοθεραπευτές προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συγκαλεί εκτάκτως το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει τρόπους αντίδρασης.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης δηλώνει: «δεν δεχόμαστε επ΄ ουδενί η παροχή υπηρεσιών Υγείας να γίνεται σε χώρους που δεν αποτελούν θεσμοθετημένους φορείς Υγείας. Είναι σαφές ότι τα γυμναστήρια δεν αποτελούν φορείς παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Την αρχή έκανε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, που ζήτησε να μην επιτραπεί η πώληση διατροφικών συμπληρωμάτων από γυμναστήρια και ιδιωτικές αθλητικές σχολές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Κυριάκο Θεοδοσιάδη, η εν λόγω διάταξη εντάχθηκε στο νομοσχέδιο εν αγνοία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ.

Διαβάστε επίσης:

Φαρμακοποιοί: Όχι στην πώληση συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια και αθλητικές σχολές

Παρέμβαση Ξανθού για την πώληση βιταμινών από γυμναστήρια