ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μέσα σε δύο μέρες προκηρύχθηκαν 315 θέσεις γιατρών

Μέσα σε δύο μέρες, 5 υγειονομικές περιφέρειες προκήρυξαν συνολικά 315 θέσεις γιατρών, για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας.

Μέσα σε δύο μέρες προκηρύχθηκαν 315 θέσεις γιατρών

Γίνεται φανερό ότι οι αρμόδιοι επιχειρούν να «τρέξουν» τις διαδικασίες, αφού στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και πολλές δομές Υγείας αναμένεται να βρεθούν με μειωμένο προσωπικό από το νέο έτος.

Πολλές συμβάσεις ορισμένου χρόνου λήγουν, ενώ ως το τέλος αυτού του μήνα , εκατοντάδες γιατροί που στελεχώνουν μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ του δημόσιου συστήματος και του ιδιωτικού τους ιατρείου, επομένως αναμένονται αρκετές αποχωρήσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, προκηρύσσει 63 θέσεις διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων και τις κατανέμει όλες σε αποκεντρωμένες οργανικές μονάδες, δηλαδή σε Κέντρα Υγείας. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 10 Ιανουαρίου 2019 ενώ δεν διευκρινίζεται πότε θα πιάσουν δουλειά οι γιατροί που θα προσληφθούν.

Αντίστοιχες προκηρύξεις εξέδωσαν από τις 17 ως τις 18 Δεκεμβρίου, οι υγειονομικές περιφέρειες Θεσσαλίας, Κρήτης, Μακεδονίας - Θράκης και Πειραιά - Αιγαίου. Όλες οι θέσεις αφορούν Κέντρα Υγείας.

Εκτός από μια, όλες οι άλλες προξηρύξεις αναφέρουν ρητά ότι οι θέσεις αφορούν γιατρούς «επί θητεία» δηλαδή γιατρούς που θα προσληφθούν για ορισμένο χρονικό διάστημα και όχι μόνιμους. Πρόκειται, ουσιαστικά για μια άλλης μορφής «επικουρικούς» γιατρούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια καλύπτουν πολλά κενά στο σύστημα Υγείας, αλλα με διαφορετικό καθεστώς εργασίας σε σχέση με τους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ.