ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκρίθηκαν κονδύλια για δύο αντικαρκινικά νοσοκομεία

Από το υπουργείο Υγείας και την περιφέρεια Αττικής.

Εγκρίθηκαν κονδύλια για δύο αντικαρκινικά νοσοκομεία

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, εγκρίθηκε η εγκατάσταση ψηφιακού ακτινογραφικού συγκροτήματος και ψηφιακού τροχήλατου και αυτοκινούμενου ακτινογραφικού μηχανήματος για τις ανάγκες του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση των δύο μηχανημάτων είναι 500.000 ευρώ.

Εγκρίθηκε, επίσης, η αγορά και εγκατάσταση συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής (Da Vinci), προϋπολογισμού 2.000.000 €, για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά.

Σύμφωνα με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, τα χρήματα προέρχονται από το «υπέρ-πλεόνασμα» του υπουργείου, δηλαδή από εξοικόμηση πόρων, η οποία όμως δεν είναι γνωστό από πού προκύπτει.

Εν τω μεταξύ, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την ενεργειακή αναβάθμιση του «Μεταξά», με 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπογράφηκε η σχετική προγραμματική σύμβαση και το έργο περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, στο πλαίσιο της ανακατασκευής των δικτύων διανομής νερού και αποχέτευσης σε όλο το κτιριακό συγκρότητα του νοσοκομείου, το οποίο καταλαμβάνει σχεδον 23.000 τετραγωνικά μέτρα.