ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κοινή εμφάνιση Ξανθού - Ηλιόπουλου, με φόντο την πρωτοβάθμια

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Νέου Κόσμου.

Κοινή εμφάνιση Ξανθού - Ηλιόπουλου, με φόντο την πρωτοβάθμια

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους στις δύο δομές υγείας που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας, καθώς και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί και υποστήριξαν οτι «το Κέντρο είναι πλήρως αναβαθμισμένο, με νέο ιατρικό προσωπικό και με τεχνολογικό εξοπλισμό εξυπηρετεί άμεσα χιλιάδες κατοίκους της περιοχής».

Ο Νάσος ΗλιόπουλοςΗλιόπουλος ανάφερε ότι απoτελεί γι’αυτόν προτεραιότητα η καλύτερη δυνατή οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των κατοίκων της πόλης. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρόσθεσε, απαιτείται η "διασύνδεση" και η αποτελεσματική συνεργασία των δημοτικών ιατρείων με τα Κέντρα Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τον υπουργό, σήμερα λειτουργούν 124 ΤΟΜΥ στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 900.000 δωρεάν επισκέψεις καθώς και εμβολιασμοί και δράσεις πρόληψης- αγωγής υγείας σε τοπικό επίπεδο.

Ο σχεδιασμός, πάντως, προέβλεπε 239 ΤΟΜΥ πανελλαδικά, αριθμός που δεν είναι σαφές σε ποιο χρονικό ορίζοντα θα επιτευχθεί.

Διαβάστε επίσης:

Το υπουργείο επιχειρεί να «πείσει» τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την επιτυχία των ΤΟΜΥ (video)

Μετά τις ΤΟΜΥ, έρχονται οι ΚΟΜΥ!