ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Σε ποια ηλικία έχει η γυναίκα το περισσότερο στρες

Οι αυξημένες εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις αλλά και οι καθημερινές και συναισθηματικές πιέσεις επιφορτίζουν τις γυναίκες με φοβερό στρες. Μάλιστα, από μια συγκεκριμένη ηλικία και μετά το στρες κορυφώνεται για το γυναικείο φύλο.

Σε ποια ηλικία έχει η γυναίκα το περισσότερο στρες

Η ανατροφή των παιδιών, η διαχείριση των οικονομικών και η καριέρα συμβάλλουν στα αυξανόμενα επίπεδα στρες στις γυναίκες που βρίσκονται στα μισά της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες ηλικίας 34 ετών είναι και αυτές που δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν την ιδανική ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της εργασιακής τους ζωής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο στρες.

Στον αντίποδα, οι γυναίκες που βρίσκονται γύρω στα 25 είναι αυτές που βιώνουν το λιγότερο στρες και νιώθουν πιο ευτυχείς. Στην ηλικία αυτή, οι περισσότερες γυναίκες αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία και έχουν μια ικανοποιητική κοινωνική ζωή, ενώ δεν επιφορτίζονται με πολλές υποχρεώσεις όσον αφορά οικονομικά ζητήματα ή τη φροντίδα τρίτων.

Η νέα μελέτη, η οποία περιελάμβανε 2.000 Βρετανίδες, κατέδειξε ότι περίπου το ένα πέμπτο των γυναικών δηλώνουν δυστυχείς λόγω του στρες. Αυτό φάνηκε να ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες 35 έως 44 ετών.

Το ένα τρίτο των γυναικών δήλωσαν πως η ζωή τους θα ήταν καλύτερη αν έβγαζαν περισσότερα χρήματα, ενώ το 15% των γυναικών ανέφεραν πως θα ήθελαν να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με φίλους και μέλη της οικογένειας.

Μία ακόμη βασική αιτία του στρες των γυναικών φάνηκε να είναι η εικόνα σώματος. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες (ποσοστό 53%) δήλωσαν πως η κακή αυτοεικόνα τούς προκαλεί έντονη δυσφορία.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν πρέπει να βλέπετε τηλεόραση όταν έχετε στρες
Το στρες προκαλεί «κατακράτηση θερμίδων»
Γιατί οι διακοπές είναι απαραίτητες για την υγεία μας