ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τα βήματα για ένα καλό αποτέλεσμα στις σχολικές εξετάσεις

Την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του Πάσχα, ενώ η ακαδημαϊκή χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και οι σχολικές εξετάσεις είναι "προ των πυλών".

Τα βήματα για ένα καλό αποτέλεσμα στις σχολικές εξετάσεις

Τριάντα δύο (32) μόνο ημέρες μας «χωρίζουν» από την έναρξη των πανελληνίων και το στρες που πυροδοτεί σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Eνδεικτικά αναφέρονται κάποια βήματα που μπορούν οι γονείς να ακολουθήσουν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη δύσκολη αυτή περίοδο των εξετάσεων:

• Δημιουργήστε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον χωρίς συγκρούσεις και εντάσεις.
• Αποφύγετε τις συνεχείς επιπλήξεις και νουθεσίες διότι λειτουργούν αντιπαραγωγικά και φορτώνουν τα παιδιά με παραπάνω εκνευρισμό.
• Ενθαρρύνετε, αγκαλιάστε τα και προσπαθείτε να μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από το παιδιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
• Αφήστε τους ελεύθερο χρόνο διότι η ισορροπία μεταξύ διαβάσματος και άλλων δραστηριοτήτων είναι σημαντική στην απόδοσή τους στο διάβασμα.

Τέλος εξηγήστε στο παιδί ότι οι εξετάσεις είναι μια διαδικασία που θα τα οδηγήσει στο επόμενο στάδιο της σχολικής ή της ακαδημαϊκής ζωής τους και δεν είναι - όπως ξέρουμε και οι ίδιοι πολύ καλά - ούτε η αρχή ούτε το τέλος του κόσμου!

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής στα σεμινάρια που διοργανώνονται στο Μαρούσι κάθε εβδομάδα στα τηλέφωνα 210 6141378 & 6973747236.

Δώρα Φούντα Κοινωνιολόγος, Certified Coach, University of Cambridge, UK. www.fountacoach.com

dvra foynta 1

Διαβάστε ακόμη:

Ο ρόλος του γονιού με την βοήθεια των «ειδικών»

Γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι - πως βοηθάει το coaching

Δεσμευθείτε και μην εγκαταλείπετε τους στόχους σας εφέτος