ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τα 6 applications που μας απαλλάσσουν από το στρες!

Λένε πως ητεχνολογία μας στρεσάρει. Οι επιστήμονες μάλιστα υποστηρίζουν πως η πολύωρη χρήσητων ηλεκτρονικών μέσων συνδέεται άμεσα με την έλλειψη συγκέντρωσης και τημειωμένη παραγωγικότητα, τον κακό ύπνο και την έλλειψη δημιουργικότητας.
Τα 6 applications που μας απαλλάσσουν από το στρες!













Υπάρχουν όμως μερικά «applications ευεξίας»που υπόσχονται να φέρουν περισσότερη ηρεμία και αρμονία στη ζωή μας. Μάθετεποια είναι αυτά.







1. Health through Breath: Pranayama Lite












Μια εφαρμογήπου καθοδηγεί την αναπνοή μας. Επιλέγουμε τη μουσική, τους ήχους και τις εικόνεςπου μας αρέσουν, ώστε να απολαύσουμε μερικά λεπτά χαλαρωτικών εισπνοών καιεκπνοών.







2. ZenSpace












Μας επιτρέπεινα φτιάξουμε ένα δικό μας κήπο χαλάρωσης, δημιουργώντας και αποθηκεύονταςεικόνες με τη μουσική υπόκρουση που μας αρέσει.







3. ZenWisdom












Μας παρέχειμια καθημερινή «δόση σοφίας» από τη βουδιστική παράδοση, δίνοντας τη δυνατότητανα αποθηκεύουμε και να μοιραζόμαστε με φίλους τις φράσεις που μας αρέσουνπερισσότερο.







4. BuddhaBoard












«Βουτάμε» τοδάχτυλό μας σε νερό και στη συνέχεια «ζωγραφίζουμε» επάνω στην οθόνη. Κάθε σχήμασιγά-σιγά ξεθωριάζει και μπορούμε να σχεδιάσουμε στην οθόνη ξανά και ξανά. Η εφαρμογήμας μαθαίνει να ζούμε την κάθε στιγμή, δημιουργώντας ένα σχήμα που μετά απόλίγο χάνεται κι έτσι μας βοηθά να διατηρούμε το μυαλό μας καθαρό και να είμαστεπάντα έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα νέο αριστούργημα.




5. Serendipitor















Είναι μιαεφαρμογή πλοήγησης μου μας φτάνει στον προορισμό μας με έναν πολύ πρωτότυποτρόπο: Μας καθοδηγεί να απολαύσουμε τη θέα από ψηλά κτίρια και να περάσουμεκάτω από γραφικές γέφυρες, απολαμβάνοντας το τοπίο και βγάζοντας φωτογραφίες.







6. RelaxingSounds of Nature Lite












Μας δίνει τηδυνατότητα να ακούσουμε ήχους της φύσης, όπως τα κύματα της θάλασσας και πουλιάπου τιτιβίζουν. Εκτός από ήχους, η εφαρμογή μάς παρέχει και μια συλλογή απόχαλαρωτικές εικόνες.