ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μία στις 4 Βρετανίδες έχει κατάθλιψη ή πολύ άγχος

Μία στις 4 Βρετανίδες έχει κατάθλιψη ή πολύ άγχος
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ψωχική υγεία των Βρετανίδων, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν ιατρική φροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι γυναίκες.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ψυχική υγεία των Βρετανίδων, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν ιατρική φροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι γυναίκες.

Περίπου 475.000 γυναίκες, όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία από το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), παραπέμφθηκαν τον περασμένο χρόνο σε ειδικούς για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, ή θεραπείας. Ο αντίστοιχος αριθμός στους άντρες ήταν 274.000.

Τα στοιχεία δείχνουν ακόμη ότι η πλειοψηφία των γυναικών αυτών είναι κάτω των 50 ετών. Μάλιστα, πιθανότερο είναι να αναζητήσουν βοήθεια οι 20άρες.

Οι γυναίκες ασθενείς, είναι λιγότερο πιθανό να παραδεχτούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα, γράφει η Sophie Borland στη Daily Mail.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η ετήσια έκθεση του NHS έδειξε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανίδων έπασχε από κατάθλιψη ή ήταν πολύ αγχωμένες.