ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μία στις 4 Βρετανίδες έχει κατάθλιψη ή πολύ άγχος

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ψωχική υγεία τωνΒρετανίδων, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν ιατρικήφροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι γυναίκες.
Μία στις 4 Βρετανίδες έχει κατάθλιψη ή πολύ άγχος

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ψυχική υγεία τωνΒρετανίδων, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν ιατρικήφροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι γυναίκες.

Περίπου 475.000 γυναίκες, όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία απότο εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), παραπέμφθηκαν τονπερασμένο χρόνο σε ειδικούς για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, ή θεραπείας.Ο αντίστοιχος αριθμός στους άντρες ήταν 274.000.

Τα στοιχεία δείχνουν ακόμη ότι η πλειοψηφία των γυναικώναυτών είναι κάτω των 50 ετών. Μάλιστα, πιθανότερο είναι να αναζητήσουν βοήθειαοι 20άρες.

Οι γυναίκες ασθενείς, είναι λιγότερο πιθανό να παραδεχτούνότι έχουν κάποιο πρόβλημα, γράφει η Sophie Borland στη Daily Mail.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η ετήσια έκθεση του NHS έδειξε ότισχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανίδων έπασχε από κατάθλιψη ή ήταν πολύαγχωμένες.