ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δεσμευθείτε και μην εγκαταλείπετε τους στόχους σας εφέτος

Διαβάστε μερικές χρήσιμες πρακτικές, προκειμένου να αποκτήσετε μεγαλύτερη προσωπική και επαγγελματική επιτυχία το 2014. Κυρίως, μην εγκαταλείπετε ποτέ τον αγώνα και δεσμευθείτε στον εαυτό σας!
Δεσμευθείτε και μην εγκαταλείπετε τους στόχους σας εφέτος

Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του πρώτου μήνα του 2014 και αν δεν έχουμε ήδη ξεχαστεί μέσα στη ρουτίνατης καθημερινότητας κάποιοι αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε, για να αποκτήσουμε περισσότερη προσωπική και επαγγελματική επιτυχία το2014; Μερικές πρακτικές που θα βοηθήσουνείναι οι παρακάτω, σύμφωνα με την κυρία Δώρα Φούντα Κοινωνιολόγο, Life & Career Coach BA, MPhil. & Diploma inCoaching, University of Cambridge:

· Oπλιστείτεμε αισιοδοξία, όραμα και ελπίδα. Σκεφτείτε πού θέλετε να είστε στις αρχές του επόμενου χρόνου, πώς θέλετε νανιώθετε και τι θέλετε να έχετε καταφέρει;

· Μάθετε να δημιουργείτετους δικούς σας προσωπικούς στόχους οι οποίοι θα περιέχουν τα δικά σας θέλω καιόχι των άλλων.

· Καταγράψτετους στόχους, σας προσωπικούς και επαγγελματικούς σε ένα χαρτί και χωρίστε τουςσε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους.

Oi Οιστόχοι σας για να μπορούν να υλοποιηθούν θα πρέπει να είναι Συγκεκριμένοι,Ξεκάθαροι, Μετρήσιμοι, Ρεαλιστικοί και Χρονικά οριοθετημένοι.

· Θαπρέπει να ελέγχετε την πρόοδο των στόχων σας συχνά κρατώντας ένα ημερολόγιοόπου θα καταγράφετε τις κινήσεις σας καθώς και τα συναισθήματά σας.

· Καθημερινάόταν ξυπνάτε θα σκέφτεστε για 2-3 λεπτά τους στόχους σας και θα τους οπτικοποιείτε. Χρησιμοποιείστε τηφαντασία σας και σκεφτείτε πως θα είστε όταν πετύχετε αυτά που θέλετε.

· Μηναπογοητεύεστε και δεχτείτε ότι τα εμπόδια και οι αναποδιές είναι μέρος της ζωήςμας .

· Μηνξεχνάτε ότι πετυχημένοι άνθρωποι στη ζωή είναι αυτοί που δεν εγκαταλείπουν αλλά προχωρούν έστω και αν χρειαστεί νααναπροσαρμόσουν τους στόχους τους.

Τέλος,σημαντικός παράγοντας όμως ως προς την επιτυχία των στόχων μας είναι οβαθμός που δεσμευόμαστε ως προς αυτούς. Έχουμε αναρωτηθεί, λοιπόν, πόσοδεσμευόμαστε όταν θέτουμε ένα στόχο ή τελικά πόσο αντέχουμε να δεσμευτούμε; Μιακαλή ιδέα για να αυξήσουμε το βαθμό δέσμευσης μας, είναι η ένταξή μας σε μια ομάδα ανθρώπων με κοινούςστόχους ή η στήριξη ενός Life Coach. Ο Life Coach θα μας ενισχύει την αυτοπεποίθησή κάθε φοράπου θα πέφτουμε, θα μας ενδυναμώνει, θα μας βοηθάει να μη χάνουμε το στόχο μαςκαθώς και να τον αναπροσαρμόζουμε όταν χρειάζεται. Καλήεπιτυχία λοιπόν!

Δώρα Φούντα,Κοινωνιολόγος, Life & Career Coach

BA, MPhil. & Diploma inCoaching, University of Cambridge

www.fountacoach.com

Διαβάστε ακόμη:

Με ευγνωμοσύνη για το 2013 και με ρεαλιστικούς στόχους για το 2014


Χριστούγεννα και ψυχική υγεία: δεν υπάρχει υποχρεωτική χαρά