ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Δείτε τι μπορεί να βοηθήσει έναν γονιό στην ανατροφή του παιδιού του

Η ανατροφή ενός παιδιού είτε είναι βρέφος, είτε μικρό παιδί είτε έφηβος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση για την οποία ως γονείς δεν έχουμε καμμιά επιστημονική καθοδήγηση παρά μόνο συνεχείς κριτικές όπου ο καθένας εκφράζει την άποψή του ανάλογα με τον τρόπο που μεγάλωσε ο ίδιος.

Δείτε τι μπορεί να βοηθήσει έναν γονιό στην ανατροφή του παιδιού του

Το αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι γονείς να μην αισθάνονται ποτέ απολύτως ικανοποιημένοι με την εκτέλεση των γονεικών τους καθηκόντων και συγχρόνως να γεμίζουν ενοχές και άγχος. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι ζούμε σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη εποχή έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι γονείς να βρίσκονται πολύ συχνά σε αδιέξοδο και να αισθάνονται όλο και πιο δύσκολα στις σχέσεις με τα παιδιά τους.

Το Life Coaching, η νέα αυτή μέθοδος προσωπικής Συμβουλευτικής έρχεται να συμβάλει στην εκπαίδευση του αποτελεσματικού γονέα. Μέσα από ατομικά και ομαδικά προγράμματα Coaching, δίνει τη δυνατότητα σε γονείς «μικρών και μεγάλων παιδιών» να αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων που θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν μια αρμονική σχέση με τα παιδιά τους. Μέσα από αυτή την εκπαίδευση οι γονείς μαθαίνουν όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που έχουν σχέση με την ανατροφή των παιδιών τους, αντιλαμβάνονται με ποιο τρόπο μεγάλωσαν εκείνοι και συνειδητά πλέον επιλέγουν ποιο μοντέλο ανατροφής θα ακολουθήσουν για τα παιδιά τους έτσι ώστε να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά.

Αναλυτικότερα εκπαιδεύονται στο πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με τα παιδιά τους αντί να αισθάνονται ότι είναι σε διαρκή αντιπαράθεση με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι εκρήξεις θυμού παιδιών και εφήβων. Μα πάνω από όλα μαθαίνουν ότι γονιός δε γεννιέσαι... γίνεσαι!!!
Τι λέτε λοιπόν; Kάνουμε σήμερα ένα νέο ξεκίνημα ως γονείς με την υπηρεσία coaching!

Δώρα Φούντα
Κοινωνιολόγος, Life & Career Coach
BA, MPhil & Diploma in Coaching, University of Cambridge
www.fountacoach.com