ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Οι πράσινοι εργασιακοί χώροι προωθούν την υγεία και την παραγωγικότητα

Τα γραφεία με καλό εξαερισμό, μεγάλα παράθυρα, θέα και φυτά συμβάλλουν στην καλή υγεία και την ευεξία των εργαζομένων, ενώ παράλληλα ενισχύουν την παραγωγικότητα έως και κατά 11%, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων (WGBC).

Οι πράσινοι εργασιακοί χώροι προωθούν την υγεία και την παραγωγικότητα

Παράλληλα, μικρές αλλαγές στους εργασιακούς χώρους μπορούν να ενισχύσουν την ικανοποίηση των εργαζομένων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Η σχετική έκθεση του Συμβουλίου αναφέρει πως οι μισθοί και τα επιδόματα αποτελούν το 90% των εξόδων των περισσότερων εταιριών, ενώ οι δαπάνες με στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων καλύπτονται μελλοντικά από την αυξημένη παραγωγικότητα των εργαζομένων.

office

Ορισμένα από τα μέτρα που προτείνονται έχουν διττό ρόλο: για παράδειγμα, τα μεγάλα παράθυρα που παρέχουν φυσικό φως ενισχύουν την υγεία και την παραγωγικότητα και παράλληλα μειώνουν τις ανάγκες σε ενέργεια.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικούς μήνες στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία είχε καταδείξει ότι οι εργαζόμενοι που τοποθετούν φυτά στα γραφεία τους είναι κατά 15% πιο παραγωγικοί.

Διαβάστε επίσης:

Τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους