ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Κρίση πανικού live – Ένα βίντεο που συγκλονίζει

«Είμαι 27 χρονών. Κουράστηκα να μου λένε να το ξεπεράσω. Δεν μπορείς απλώς να ξεπεράσεις το άγχος σου», γράφει το Κέισι Κέιχιλ στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

Κρίση πανικού live – Ένα βίντεο που συγκλονίζει

Ο Κέισι πάσχει από σοβαρής μορφής αγχώδη διαταραχή από τότε που ήταν 15 ετών. Αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο ένα βίντεο που τον δείχνει να παθαίνει κρίση πανικού ώστε να αποδείξει πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι εξίσου σοβαρό και εξουθενωτικό με οποιαδήποτε άλλη πάθηση.

Ο νεαρός άνδρας από το Κεντάκι των ΗΠΑ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του και τρέμει καθ' όλη τη διάρκεια του βίντεο.

ffea3a0842025325c307534dec998173 L

Τονίζει πως πολλές φορές τον παρεξηγούν και δεν καταλαβαίνουν την ασθένειά του. «Τράβηξα αυτό το βίντεο για να δείξω στον κόσμο ότι είναι πραγματικό. Αυτό που βλέπετε είναι πραγματικό», αναφέρει ο Κέισι.

Οι κρίσεις πανικού, γνωστές και ως κρίσεις άγχους, είναι επεισόδια έντονου φόβου ή ανησυχίας και εκδηλώνονται με ποικίλα συμπτώματα, όπως ταχυπαλμία, ζαλάδα και δύσπνοια. Η κρίση μπορεί να εμφανιστεί αιφνίδια και να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως αρκετές ώρες.

Αν και οι αγχώδεις διαταραχές είναι η πιο συνηθισμένη ψυχική νόσος, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν στις ΗΠΑ, οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα το στίγμα της κοινωνίας. Πολλοί είναι αυτοί που δεν κατανοούν πλήρως τι είναι οι αγχώδεις διαταραχές και ακόμη περισσότεροι είναι οι μύθοι που τις περιβάλλουν.

Από τη στιγμή που ο Κέισι ανέβασε το βίντεο, έχει λάβει δεκάδες σχόλια από ανθρώπους που βιώνουν ό,τι και ο ίδιος και οι οποίοι τον επαινούν για το θάρρος του.

Διαβάστε επίσης:

Τεστ άγχους
Κρίση πανικού: Τα συμπτώματα σε ένα βίντεο με πραγματικές μαρτυρίες
Ψυχολογικό Τεστ: Πόσο επιρρεπείς είστε στις κρίσεις πανικού;