ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι από τον Γερ. Δεστούνη - Όταν η τέχνη συναντά την καθημερινότητα και γίνεται έκσταση

Η συνάντηση μας με την τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα ώστε να μπορέσουμε να ευεργετηθούμε από τα δώρα της. Η τέχνη δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά δικαίωμα των πολλών.

Μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι από τον Γερ. Δεστούνη - Όταν η τέχνη συναντά την καθημερινότητα και γίνεται έκσταση

Η έκφραση δεν έχει όρια ούτε κανόνες που πρέπει να υπηρετηθούν. Ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όλοι έχουμε ανάγκη από παιχνίδι, χαρά, συγκίνηση, απόλαυση καθώς και στιγμές ανεμελιάς και δημιουργίας.

Η λέξη έκσταση σημαίνει την εκτός εαυτού στάση, αυτό είναι το ζητούμενο στον καλλιτέχνη κατά τις δημιουργικές στιγμές του, να φύγει από το γνωστό και το οικείο και να υπάρξει στο μυστηριακό άγνωστο. Αυτό θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε στο θεατρικό εργαστήρι, σ' ένα χώρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, αποδοχής και ανακάλυψης του παράδοξου της θεατρικής τέχνης.

Η διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι μια πράξη μετάφρασης που επιτρέπει το πέρασμα από τον κόσμο του πνεύματος στον κόσμο των αισθήσεων, από το όνειρο και την έμπνευση στην πραγματικότητα. Γι αυτό ο στόχος του εργαστηρίου δε θα είναι μόνο τα μαθήματα αλλά και η διαδρομή προς την παράσταση. Με αφορμή τους ρόλους και την παράσταση θα ξεκινήσει παράλληλα ένα ταξίδι αυτογνωσίας με ανακάλυψη δυνατοτήτων και δεξιοτήτων. Στον μαγικό κόσμο της θεατρικής πραγματικότητας οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το συναίσθημα τους και τα εκφραστικά τους μέσα καθώς και σε μια πραγματική συνάντηση με τον συνάνθρωπό μας.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τρίτη στις 6/10 και θα είναι κάθε Τρίτη. Η ώρα της πρώτης μας συνάντησης θα είναι 6-9μμ.

Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι μέχρι το πέρας της παράστασης στις αρχές Ιουλίου.

Ο τόπος συνάντησης θα είναι στην περιοχή Ψυρρή- Πλατεία Ηρώων ( 100μ από το σταθμό του Μετρό Μοναστηράκι).
Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ + ΦΠΑ το μήνα.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική από τους συμμετέχοντες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεις θέσεων 6977083583.

Είστε καλοδεχούμενοι εσείς και τα όνειρα, ο συντονιστής Γεράσιμος Δεστούνης.

Ο Γεράσιμος Δεστούνης είναι ηθοποιός και δραματοθεραπευτής ενώ υπήρξε για δέκα χρόνια υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καισαριανής όπου σκηνοθέτησε δεκαεπτά θεατρικά έργα.

Destounis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ