ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα social media την περίοδο των γιορτών

Να αποφεύγουμε την πολύωρη ενασχόληση με τα social media την περίοδο των γιορτών συμβουλεύουν οι ειδικοί, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να χαλάσει τη διάθεσή μας.

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα social media την περίοδο των γιορτών

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης προειδοποιούν ότι το... πολύ facebook στις γιορτές και η παρακολούθηση των ιδανικών οικογενειακών στιγμών και των υπέροχων γιορτινών φωτογραφιών, είναι πιο πιθανό να μας προκαλέσει άσχημη διάθεση παρά να ενισχύσει το εορταστικό μας πνεύμα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να μας προκαλέσει συναισθήματα ζήλειας, ενώ ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για εκείνους που απλά βλέπουν τα ποσταρίσματα των άλλων χωρίς να συνδέονται με κανένα και χωρίς να συνομιλούν με κάποιον στα social media.

bigstock 133507385

Αναφέρουν επίσης ότι ο φθόνος και η επιδείνωση της διάθεσης από την παρακολούθηση των φωτογραφιών των άλλων και των ιστοριών που εκείνοι ποστάρουν στα social media δημιουργεί «μη ρεαλιστικές κοινωνικές συγκρίσεις».

Από την άλλη μεριά επισημαίνουν ότι η πιο ενεργή συμμετοχή στο facebook και η συνομιλία με άλλους φαίνεται ότι αποτελεί μια πολύ πιο θετική εμπειρία συγκριτικά με την παθητική παρακολούθηση της ζωής των άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Ποιες συμπεριφορές στο Facebook αποκαλύπτουν ότι ο χρήστης βιώνει μοναξιά