ΥΓΕΙΑ

Δείτε πόσα βήματα την ημέρα την οστεοαρθρίτιδα κάνουν πέρα

Το να σηκωθείτε από την καρέκλα ή το ανέβασμα της σκάλας μπορεί να μην αποτελέσουν ποτέ πρόβλημα για εσάς, αρκεί να διανύετε περπατώντας κάθε μέρα απόσταση 6.000 βημάτων! Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το περπάτημα μειώνει του περιορισμούς στην κίνηση που σχετίζονται με την οστεοαρθρίτιδα στα γόνατα (ΟΑ).

Δείτε πόσα βήματα την ημέρα την οστεοαρθρίτιδα κάνουν πέρα

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Arthritis Care & Research του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας, αν περπατάμε 6.000 ή περισσότερα βήματα κάθε μέρα μπορεί να αποφύγουμε εντελώς τις επιπτώσεις της ΟΑ στην καθημερινότητά μας.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία για την απόσταση που διανύουν περπατώντας καθημερινά 1.788 συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ΟΑ, ή έπασχαν ήδη από αυτή. Οι μετρήσεις έγιναν σε περιόδους των 7 ημερών, ενώ συγκέντρωσαν επίσης γενικότερες πληροφορίες για τα κινητικά προβλήματα των συμμετεχόντων στην καθημερινότητά τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περπατώντας επιπλέον 1.000 βήματα κάθε μέρα ένας πάσχων με ΟΑ μπορούσε να μειώσει τις κινητικές του δυσκολίες σε ποσοστό από 16% έως 18%. Όσοι περπατούσαν λιγότερο από 6.000 βήματα την ημέρα αποδείχτηκε ότι είχαν μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητά τους σε σύγκριση με εκείνους που ξεπερνούσαν τα 6.000 βήματα περπάτημα.

Διαβάστε επίσης:

Προβληματική η πρόσβαση των ασθενών στον ρευματολόγο τους στην Ελλάδα της κρίσης

Προσοχή στην οστεοπόρωση & σαρκοπενία εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού

Μία νέα ανώδυνη επέμβαση αντικατάστασης ισχίου

Έτσι θα ηρεμήσετε από τους πόνους στα γόνατα